Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Voorstellen

 1. #1

  Voorstellen

  Goedenavond!

  Ik ben Rico, 25 jaar en momenteel voornamelijk nog student. Ik begin morgen aan het vierde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde. Ik ben pas de laatste weken voor het eerst aan het hobbyen met hout en voornamelijk nog bezig met het verzamelen van het juiste gereedschap, het maken van een gereedschapsbord etc.

  Ik ben aangestoken doordat ik een simpele handboog wou maken voor het zoontje van mijn vriendin. Al snel kwam ik mooie handleidingen tegen op internet om een wat mooiere boog te maken en dit ben ik toen ook gaan doen. De boog is inmiddels bijna af, maar ik heb er zo van genoten dat ik heb besloten om er lekker mee verder te gaan en hierna bijvoorbeeld eens een kistje te maken.

  Zodoende heb ik de afgelopen weken wat gereedschap aangeschaft, zowel nieuw als tweedehands en ben ik op nog rond aan het snuffelen naar wat laatste basisgereedschappen zoals een zwaaihaak en een houten hamer (sla nu op me nieuwe beitels met een kunststof hamer).

  Goed, voor zover het voorstellen. Jullie zullen mij nog genoeg in de overige topics tegenkomen. Iets waar ik nu mee ga beginnen

  Fijne avond allemaal!

 2. #2
  Welkom!

  Een houten hamer is een perfect nieuw projectje. Niet moeilijk, maar een zeer nuttig eindresultaat.

  Komen er nog foto's van de boog?

 3. #3
  Welkom op het forum.
  Ik ben ook wel benieuwd naar foto's van de handboog.
  Ik ben begonnen met niets en het meeste heb ik er nog van over.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Welkom, en ook ik wil wel eens wat van de boog zien!

 5. #5
  Haha hij is nog niet af (heb een beetje moeite met het maken van twee gelijke kegjes van 2cm lang en 1cm hoog.) maar ik zal morgen eens proberen foto te maken van de body hoe hij er nu voor staat. Het is simpel gezegd een hardhouten lat waar ik twee stukken van 30cm vanaf heb gezaagd en in het midden heb opgelijmd. Vervolgens het handvat uitgezaagd en rondgevijlt en de armen van de latten gelijkmatig in een punt gezaagd, gevijlt en geschuurd. Nu nog de kegjes en dan opspannen en met me 'nieuwe' schaaf (zodra ik hem goed heb afgesteld, grrr) langzaam en gelijkmatig dunner maken tot de gewenste spankracht.

  Zal morgen proberen foto te plaatsen!

 6. #6
  Athanor
  Guest
  Welkom op het forum!


  Fins

 7. #7
  welkom op 't forum!

  Jaaaa foto's

  En ook succes met je studie.

  groeten,
  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 8. #8
  welkom enne succes met je verdere werkstukken
  GROETJES MOOTJE

 9. #9
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Welkom !!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top