Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10

Onderwerp: mirka deros 650

 1. #1

  mirka deros 650

  Ik overweeg een nieuwe schuurmachine dia.150mm Nu zag ik de mirka deros 650 bij gereedschappro voor 650 euro en bij axminster dezelfde ( volgens mij) voor bijna 200 euro minder. Is het dezelfde machine? Heeft iemand ervaring met deze machine. Ik ga ook eens kijken wanneer de nieuwe festool ets op de markt komt.

 2. #2
  Wim, ik heb voor het zelfde dilemma gestaan recent. Ik had wel een oogje op de Mirka Deros. Mij viel ook dat enorme prijsverschil op en eens gevraagd aan Sander van Gereedschappro hoe dat kan? Hij geeft aan dat zijn inkoopprijs hoger ligt dan de verkoopprijs bij Axminster. Dus Mirka maar eens gemaild om opheldering te vragen, zoals verwacht een vaag antwoord waar ik niks mee kon en volstrekt geen antwoord op mijn verdere vragen. Je mag wel kopen maar geen kritische vragen stellen.

  Dus toen maar naar volle tevredenheid een Mafell EVA 150 gekocht. Ik heb de EVA vergeleken met de ETS van Festool en daar was ik snel uit, de Festool draait veel minder verfijnd, staat in je handen te dansen in vergelijking met de mooi uitgebalanceerde Mafell. De verkoper (bij de Festool dealer nota bene) stond erbij te lachen en gaf aan dat ie dat antwoord wel verwacht had en zette de Festool snel weg.

  Ik ben vooralsnog over de Mafell zeer tevreden , de Mirka nog nooit in mijn hand gehad dus weet niet of dat nog weer beter is....
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Hey Wim,

  Ik heb ook een Mirka Deros 230v 5mm gekocht bij Axminster en een euro stekker nabesteld bij Gereedschappro. Komt inderdaad een pak goedkoper uit dan hier op het vasteland aanschaffen.
  De zool wisselt heel snel en makkelijk van 150 naar 125mm pad, super stofafzuiging! en heerlijk licht en compact. De 27mm mof van een Festool, Bosch, Starmix, ... zuiger past perfect. Dat Abranet papier schuurt ook enorm egaal, niks van schuurkringen te vinden. Gaat ook echt langer mee dan normaal papier.

  Ik heb het ding vooral aangeschaft om muren op te schuren, maar hij werkt even super op hout. Heel erg tevreden van, behalve dan het feit dat ik nog wel wat vibratie voel. Dat is mijn enige punt van kritiek. Je kan de gewichtjes onder de schuurzool makkelijk aanpassen om het gevoel wat te tweaken maar dat heb ik nog niet gedaan. Verder was een beschermring rond de zool wel leuk geweest zodat je het schuurpad niet beschadigd in hoeken en aanpalende vlakken.

  Ik volg Scheppie in zn verhaal. Is het voor wanden op te schuren, koop die Mirka, niks beters. Is het voor hout te schuren op de werkbank, dan is volgens mij ook de Maffel EVA of EVU de beste keuze want daar heb je het lichte gewicht en de compactheid niet echt nodig en heb je bovendien geen vibratie. Bovendien behoud je ook die super afzuiging en het geniale abranet.
  Laatst gewijzigd door Jonathan; 02-09-14 om 06:44.

 4. #4
  Ik hou het in beraad. Mijn festo et2e is van begin 90 tiger jaren doet het prima ook op stucwerk. Maar soms wil ik wat sneller schuren. Vandaar mijn overweging. Vibraties heb ik nog niet opgemerkt.. Maar sommige dingen werden vroeger beter gemaakt dan nu. Ik gebruik hem nu professioneel als schilder.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Welke Festool had je bij de dealer getest Scheppie? De vergelijkbare variant van de EVA 150 is de ETS 150, het enige dat ik voel wanneer ik hem gebruik of laat draaien in de hand is een licht gezoom. Zeker geen vibraties of zo, je kan hem tijdens het schuren ook gewoon loslaten en die blijft gewoon rustig ter plekke draaien. Deed ik dat met mijn vorige Bosch Gex 125 dan vloog die door de kamer.

 6. #6
  Je kunt ook wachten totdat de nieuwe festool machine uitkomt de ets ec 150
  Deze lijkt erg op de mirka deros

 7. #7
  Welke Festool had je bij de dealer getest Scheppie? De vergelijkbare variant van de EVA 150 is de ETS 150
  ETS 150/5 was dat, verschil in stationaire toestand was inderdaad heel groot. Volgens de verkoper was dit bij de Festool ook normaal.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 8. #8
  Ja ik heb nog geen haast die ets ec neem ik mee. Vraag wel aan iemand van festool of ik er een mag testen.

 9. #9
  Ik gebruik hem nu professioneel als schilder.
  Dan zou ik in ieder geval niet naar de prijs kijken maar naar welke de beste is. Als de Mirka duidelijk beter is voor dagelijks gebruik en je moet er je geld mee verdienen dan lijkt me dat de meerinvestering waard.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 10. #10
  Geld is niet de belangrijkste reden. Schuurprestaties geluid gewicht gaan voor. Maar de prijs telt wel mee.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top