Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  geluids isolatie kast voor compressor

  Ik wil in de nabije toekomst graag een compressor kopen (budget apparaat tot 100 euro)
  en ik vermoed dat deze zeer luid zijn dus leek het mij een goed idee er een goed gedempte kast omheen te maken om hem stationair te gebruiken.
  Er moet wel een deurtje in mocht ik hem op locatie willen gebruiken.
  Nu is mijn vraag, moet er ventilatie in de kast komen om de warmte af te voeren?
  Moet dit actieve of passieve ventilatie worden.
  Ik verwacht de compressor korte periodes te gebruiken dus niet uren achtereen maar mischien 5 minuten om een kastje te tacken etc.
  Wie heeft er ook een kastje gemaakt voor de compressor zou graag foto's zien.

  gr
  Benjamin

 2. #2
  Ik heb dat zelfde probleem wel eens bij de hand gehad. Ik had een kist gemaakt van 9mm MDF met daartussen van die gekleurde halfgare geluidsisolatie. Daar had ik zelf panelen van gemaakt (soort sandwichpanelen). De isolatie zeg maar rondom beplakt met MDF van 9MM en daar dan een kist met een deur van gemaakt. Gevolg was vervolgens wel dat de kist enorme afmetingen had, geluid bleef er redelijkerwijs in, ik had een ventilatiegat aan de onderkant gemaakt om warmte te kunnen lossen, werd wel warm binnen maar niet te gek.

  Ik zou het nu niet meer zo doen vanwege de enorme kist die was ontstaan. Je kunt ook stille compressoren kopen, wel stuk duurder dan een normale maar wel een echte oplossing voor dit probleem
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Ik heb een Jun Air compressor een kleine ,wat verouderd model je hoort alleen de schakelaar klikken, ideaal om naast of onder je werkbank te zetten
  Meer dan genoeg voor wat tackwerk
  Waarschijnlijk iets duurder ..... Maar ook makkelijker mee te nemen

 4. #4
  Die junair is vast een prachtig apparaat maar ver boven budget.
  Ik heb er een gevonden vab stanley welek rechtop staat en dus niet veel ruimte inneemt (36×36cm)
  Hier zal ik een kastje omheen maken met demping.
  Bedankt voor alle info

 5. #5
  Die junair is vast een prachtig apparaat maar ver boven budget.
  Ik heb er een gevonden van stanley welke rechtop staat en dus niet veel ruimte inneemt (36×36cm)
  Hier zal ik een kastje omheen maken met demping.
  Bedankt voor alle info

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.527
  De kleinste van Senco (die ze ook in een systainer stoppen) kost iets meer maar maakt ook niet veel herrie. Als ik het zo lees ga je hem zo weinig gebruiken dat het niet echt de moeite is iets aan het geluid te doen... Desnoods even gehoorgescherming op/in.

  Een collega heeft een hele grote compressor in een geluidsdichte box gezet, gemaakt van oude verlaagd-plafondplaten en een suskast (?) voor de luchttoevoer. Daar hoor je niets van.

 7. #7
  Gehoorbescherming doe ik zowiezo op met perslucht.
  Ik denk inderdaad dat een simpel geisoleerd kastje meer dan voldoende is.

  Gr
  Benjamin

 8. #8
  Ik begrijp de doelstelling, maar persoonlijk zou ik er niks aan doen. Mijn compressor maakt ook veel herrie, maar de inschakelduur is maar zo kort dat het de moeite niet loont. Andere machines maken meer en vaker herrie.

  Als je het toch wilt doen zijn er meerdere mogelijkheden. Een simple "noise hood" zou zeker voldoende zijn, een simple kistje (eventueel zonder bodem) met absorbie materiaal aan de binnenkant. Ventilatie is wel van belang, dus zorg voor minimale openingen.
  Laatst gewijzigd door TH0M; 02-09-14 om 10:25.

 9. #9
  In het verleden was er iemand van de technische dienst bij het bedrijf waar ik toen werkte die een compressor een heel stuk stiller had gemaakt door een soort geluiddemper ergens op te draaien. Hij heeft het me aangewezen, het was maar een heel klein dingetje maar ik heb nu geen idee meer wat het is en waar hij het opgedraaid heeft, iemand een idee?
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 10. #10
  mij lijkt het dat dit misschien gedraaid was op het punt waar de lucht de machine in word gezogen. waar normaal een klein filter op zit.
  groet jordi

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top