Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 18

Onderwerp: zaagtafel gezocht

 1. #1

  zaagtafel gezocht

  Hey allemaal,
  ik wil voor men klus-kot een zaagtafel kopen. Tot op heden ging ik altijd langs bij familie om eens eentje te lenen, maar nu ik wat meer ruimte heb dankzij men nieuwe woonst (waar ook nog wat klusjes in moeten gebeuren, maar daar is een werkruimte een ideaal uitvlucht voor )..
  Mijn budget beperkt zich spijtig genoeg maar tot iets rond de 5-600euro..
  Men nieuwe aankoop moet vooral dienen als hobby: ik knutsel graag is wat kastjes en schapjes in elkaar, moet voor moeder de vrouw regelmatig is iets in elkaar steken om op school te kunnen gebruiken en.. ik zaag gewoon graag (als ik men vrouw mag geloven, maar denk dat ze het eerder over een ander soort zagen heeft )
  Als eerste kwam ik uit op de Bosch PTS10, maar wat later viel men oog dan weer op een PPS7S van hetzelfde merk.. Metabo TS254 ziet er ook goed uit, maar die past spijtig genoeg niet in het budget. Tafel dient ook effectief als tafel en is niet onmiddellijk de bedoeling om vaak uit de werkruimte gebruikt te worden. Ben dan ook niet van plan om een eventueel bijhorende 'voet' te kopen, maar de tafel gewoon aan men toekomstige werkbank te integreren..
  Zijn er mensen die me een beetje kunnen helpen met hun ervaringen te delen?
  Alvast bedankt!

 2. #2
  Als beginnend houtbewerker heb ik ook lang mijn hoofd gebroken over een tafelzaag. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Axminster TS250.
  Inclusief onderstel en roltafel en tafelverbreding heeft die 745€ gekost. Sommige reviews hebben commentaar op de nauwkeurigheid, mits wat afstellen kan je dit gemakkelijk verhelpen.
  De TS250 heeft ook een inductiemotor, wat maakt die hij niet zoveel herrie maakt.

 3. #3
  metabo TS 216 floor -> € 599

 4. #4
  Bedankt voor beide reacties, kunnen jullie me wat meer vertellen over de stabiliteit als jullie eigen ervaring hebben?
  De Axminster lijkt in de genoemde configuratie wel wat duur naar men budget, maar zonder onderstel en roltafel moet het mss wel lukken.. Werkt de tafelverbreding makkelijk?
  De genoemde Metabo past precies in het budget, maar kan je me zeggen waar je deze gevonden hebt, want de sites die ik zie zijn allemaal toch wat duurder

  Wat ik misschien nog moest vermelden is dat ik toch graag precies zou kunnen zagen tot op ongeveer 65cm..

 5. #5
  Ik had in de metabo catalogus gekeken, heb erover gelezen dat de €599 ex btw is ...

  Op marktplaats wel nieuw teruggevonden voor 629,95 via handelaar.

  Een DeWalt DW745 is nieuw nog iets goedkoper te vinden op marktplaats. (rond de 580 incl)

  Hiervan moet je natuurlijk dan wel de afweging service/garantie op je machine maken als het over grote afstanden gaat.

  Ik vermoed niet dat de TS216 650mm gaat halen, de TS254 gaat tot 630mm, de DW745 tot 610mm

  mvg
  Laatst gewijzigd door xanax; 29-08-14 om 20:02.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2014
  Locatie
  midden tussen de noorse sparren
  Berichten
  1.111
  Hoi, en om je keuze moeilijker te maken: Ik heb de PTS10 van Bosch en die bevalt me prima.
  Nadeel aan de machine is dat er helaas veel zaagsel uit komt die niet goed af te zuigen valt.

  Ik heb 'm zonder tafel, ik heb gewoon een supergoedkope nep workmate gekocht, daar die MDF 'planken' af gehaald en vervangen door wat steviger spul.
  Daar de zaag op gebout.

  Als je dat met vleugelmoeren doet zou je 'm er simpel af kunnen pakken en de nepworkpate inklappen als je ruimte problemen hebt.

 7. #7
  hehe, geen probleem hoor! Liever nu een opinie meer, en later een teleurstelling minder!
  Kan je ook even je ervaring delen ivm de zaagbreedte? En dan zeker icm de stevigheid met de uitschuifbare geleiders.. Tot hoeveel cm kan je deze plaatsen en toch een stabiel gevoel houden? Doe je speciaal onderhoud ivm de slechte afzuiging?

  Alvast bedankt!

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2014
  Locatie
  midden tussen de noorse sparren
  Berichten
  1.111
  Breedte moest ik opzoeken. 520mm
  http://www.bosch-do-it.de/media/medi...201406pdf..pdf

  De stevigeheid van de geleiders? Tsja, wat moet ik daarvan zeggen? Ze doen hun taak. En zijn daarvoor stevig genoeg.
  Je moet niet als ie helemaal uitgeschoven staat een gereedschapkist daarop zetten. Ik neem aan dat je dat niet van plan bent, maar ik zeg dat maar om aan te geven dat ze het niet foolproof is. Maar mijnsinziens is het op zijn taak berekend, meer niet.

  Tegen het stof neem ik ( nog geen ) extra maatregelen. Ik wel eens gelezen dat het motortje in zijn eigen stof omkomt. Ik heb daar ( nog ) geen last van.
  Ik heb ook geen idee of er verschillen zijn. Kan natuurlijk zijn dat de eerste tafels een zwak punt hadden en dat dat verbeterd is, geen idee.
  Wat uit kan maken: bij mij is de onderkant vrij en kan het zaagsel vrij vallen. Ik kan me voorstellen wanneer je 'm tafel zet dat het zaagsel niet goed weg kan.

  Let wel: ik ben geen expert, en heb geen ervaring met andere zaagtafels.
  Oh ik lieg, ik heb eens gewerkt met een deWalt multi-ding.
  Die kon je omklappen als kapzaag of als zaagtafel. Transformers zijn kinderspeelogoed en dit kan ook in die catogorie.

 9. #9
  Tafelverbreding is geen gietijzer, maar een stalen plaat. Is eenvoudig te instaleren. Mits wat handigheid zou je er zelf een kunnen maken. De roltafel is zeer stabiel en loopt zeer soepel. Er bestaat ook een ts200, in principe dezelfde zaag maar met een kleiner blad en dus iets minder zaagdiepte, maar wel goedkoper.

 10. #10
  Hey kihyeon,
  Ik heb net deze besteld: http://www.tendotools.com/nl/slider-tt225.html die valt ook binnen je budget. Ik heb die goed bekeken, vergeleken, geïnformeerd, en tja... Volgens mij is dit de precisio 70 van Festool met een andere motor op. De motor is wat lichter dan deze die op de Festool staat, maar de zaagtafel die maar 55mm diep gaat (precisio 55 denk ik) heeft een lichtere motor. Voor mij, en ik denk ook voor u moet die zeker zwaar genoeg zijn. Als je de foto's bekijkt, dan zie je de zaagtafel er op sommige zelfs in het festoolkleur op staan.
  De accessoires van de Festool passen er ook op (tafelverlenging, verbreding, wagentje...).
  mvg, seb

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top