Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Hoogglans beitsen rietveld zigzag stoel

  Goedendag!

  m'n tweede maaksel is af, gebeitst en wel. Qua ontwerp getrouwheid ben ik niet helemaal eerlijk geweest, de leuning is zonder de mooie zwaluwstaarten in elkaar gezet. Later ga ik er nog een maken, die wel precies hetzelfde is als de originele. Helaas heb ik daar nu simpelweg het gereedschap nog niet voor, en wil ook niet alles in 1 keer kopen.

  Naja, momenteel is de stoel 3 keer gebeitst met mahonie beits. Nu heb ik inmiddels ook blanke hoogglans beits, om het geheel mooi glimmend te maken en extra bescherming te bieden.
  Nu zegt zowel het potje als de verkoper dat ik alles moet opschuren en dan de blanke lak erover moet doen.
  Echter ben ik bang dat wanneer ik het lichtjes opschuur, er toch kale plekken komen die dan straks met de blanke lak erover gewoon zichtbaar zijn..

  Heeft iemand hier ervaring mee?


  zo ziet ie er nu uit:

  WP_001172.jpgWP_001175.jpgWP_001174.jpg

 2. #2
  Hallo Zansa,

  Is het wel beits? Het lijkt mij een kleurlak(watergedragen) zijdeglans, indien dit zo is kun je gewoon aflakken met een zelfde basis hoogglanslak.
  Ik zie nog behoorlijk veel aanzetten en onregelmatigheden deze zullen met een hoogglanslak geaccentueerd worden.
  Normaal is een kleurbeits geen afwerking maar het aankleuren van het hout waarna je het afwerkt met een lak, was, hardwax en of olie je dient dan altijd voor het aflakken/oliën het oppervlak licht op te schuren. Een kleurbeits kan op alcoholbasis, water of aniline zijn. De kleur pigmenten zijn in de handel verkrijgbaar bv de bekende zakjes van Clou.

  Gr. Roeland

 3. #3
  Goedendag Roeland

  bedankt voor je reactie! Volgens het potje is het beits, zo smeert het ook. Zal het stoeltje opnieuw schuren en daarna met hoogglans bewerken. Dit moet dan maar net zo lang totdat er geen aanzetten meer te zien zijn, plekken op de stoel zijn inderdaad niet mooi

  Ik kan weer verder, bedankt!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top