Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Eikenhouten schuur: schoor in bestaande constructie plaatsen

  Ik heb een eikenhouten schuur geplaatst en wil nog een versteviging (schoor) in de bestaande constructie plaatsen.
  Is dit de juiste manier?Schoor.jpg
  vrgr
  Henk

 2. #2
  P_20140825_100039.jpg
  Op deze manier kan je de schoor zijdelings inschuiven. De pennen zijn niet getekend.
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Oeps! was de scan vergeten.
  Je tekening is bijna juist, enkel de positionering van de wig is verkeerd. De manier van Ronald is ook een goede, maar hier moet de schoor dan best gelijkvallen met de buitenkant van staander en ligger, binnenliggend geeft geen mooi resultaat omdat de uitsparing dan zichtbaar word.

  In constructiewerk plaats ik eventuele bijkomende schoren altijd op onderstaande manier, op uitzondering van het sluitstuk word alles identiek uitgevoerd als de rest van de constructie, er is visueel geen verschil te merken. Om de bijkomende schoor te kunnen plaatsen moet één van de twee gaten breder uitgehakt worden, de schoor moet er kunnen indraaien. Hoeveel wijder? dat word door de straal van de schoor inclusief pen bepaald.
  Eén belangrijk iets hierbij, het gat moet voldoende diep zijn en de wig mag de bodem niet raken eens geplaatst, anders werkt het niet. Het sluitstuk krijgt aan de onderzijde een lichte wigvorm ( ongeveer 5°) De corresponderende rand van het brede gat word onder dezelfde hoek ingehakt. Het is dank zij de geringe helling van de wig dat deze veel kracht kan genereren en eens aangeslagen ook niet loskomt. Gebruik voor de wig wel een droog stuk hout, of beter nog , een droger stuk hout dan de rest van de constructie.

  Mvg,

  André

  Scan1.jpg
  Laatst gewijzigd door tuoh; 25-08-14 om 11:48. Reden: Letter N vergeten

 4. #4
  Bedankt Ronald,
  Je tekening is helemaal duidelijk. Ik ga echter voor de oplossing van Andre omdat mijn schoor (9 cm) in een staander van 15 sm staat.
  vrgr
  Henk

  - - - Updated - - -

  Bedankt Andre,
  Je tekening is helemaal duidelijk. Zo moetie worden.
  Vrgr
  Henk

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top