Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  keukenfronten vervangen

  De fronten van onze keuken hebben na 25 jaar wel hun beste tijd gehad en het fineer/folie begint bij sommige kastjes los te komen denk o.a. aan de wasemkap en vaatwasser.

  Nu had ik in gedachten de keuken van een L vorm te veranderen in een U vorm. eens is de eerste keer en als je niets doet weet je zeker dat het niet lukt en dus vervolgens wat kasten/laden bij te kopen.

  De fronten wil ik vervangen door eiken. (ik wil proberen eiken te kopen met zo min mogelijk kwasten en de kleur naturel te houden). Raden jullie aan bijvoorbeeld hele (meubel) panelen te kopen ( en zo ja welke leverancier zou ik kunnen benaderen voor de juiste kwaliteit) en deze op maat te zagen, maar heeft iemand enig idee hoe het dan zit met het mogelijk kromtrekken. De bovenkasten worden 100 cm hoog en 40 tot 60 cm breed en de koel/vries combinatie circa 200 cm hoog. Of is het misschien wenselijk planken te verlijmen ik kan dan eerst gaan experimenteren hoe het uitpakt.

  Ik hoor graag jullie ervaringen

  gr

  Harry

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Welke stijl heb je in gedachten? Als je aan meubelpanelen denkt vermoed ik vlakke deurtjes en geen kader met een paneel erin. Enkel meubelpaneeldeuren lijkt me saai dus zou ik denken aan wat variatie, de plankjes liggend bijv. Of een groefje erin. Een grote deur wordt zwaar, dus wel rekening houden met een goede kwaliteit scharnieren.

  Fons

 3. #3
  Massieve eiken deuren in één vlak is volgens mij vragen om problemen.
  Er is een Belgisch bedrijf dat ze op maat maakt, en waar metaal is ingefreesd om kromtrekken te voorkomen, maar die zijn dan weer heel erg duur.
  http://www.aro.be/

  De traditionele deur met stijlen, regels en paneel heeft niet voor niets die opbouw. ;-)

  Steven
  Als de kat van huis is...
  ...wordt de melk zuur
  www.houtentiek.be

 4. #4
  Je kunt hier prima een partijtje eiken vloerdelen voor gebruiken, meestal via een veiling te kopen voor weinig. Eventueel de groef eraf 'Vandicken' en aan de binnenzijde van de deurpanelen twee horizontotale balkjes lijmen en schroeven (ca 40 * 15mm). Ik heb op deze wijze de slaapkamerkastdeuren en keukenspul gedaan. Nu, 3 jaar later nog compleet recht en strak..P1090541.jpgP1090538.jpgP1090540.jpg
  Laatst gewijzigd door WillemLimmen; 23-08-14 om 19:45.

 5. #5
  Mijn vorige post was niet helemaal goed gegaan

  @ Athanor zie post van Willem Limmen wat ik wil gaan doen  @ Willem Limmen mooie fronten zoiets heb ik in gedachten. Zijn de keukenfronten helemaal glad of zit er een v groef in ( bij de foto van de kast lijkt dit zo of is dit optisch bedrog? Heb jij alleen de fronten of ook het binnenwerk gedaan en hoe heb jij het opgelost met de scharnieren?

  harry

 6. #6
  Nee, er zit geen groef meer op, de deuren zijn geheel vlak.

  Als je met vloerdelen gaat werken kun je:

  of de V-groef er afzagen,
  of de vloedelen door de vandiktebank halen. Dan zal er ongeveer 2 mm af moeten.

  Ik heb de panelen door de vandiktebank gehaald.

  Als je besluit om de v-groeven er vanaf te zagen moet je vloerdelen gebruiken met een losse veer.


  Bij de keuken heb ik helaas alleen de deuren opnieuw gemaakt. Bij de kasten heb ik alles gemaakt.

  De scharnieren heb ik besteld bij www.profmarkt.nl. Neem een scharnierenboor met de juiste diameter maar vooral:

  - Maak een gecombineerde mal voor zowel de kastzijde als de deurzijde om de gaten voor de potscharnieren juist te plaatsen.  Als je vragen heb hoor ik het!

  Succes, Willem
  Laatst gewijzigd door WillemLimmen; 27-08-14 om 14:24.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top