Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 18
 1. #1

  Combinatiemachine kopen?

  Hallo iedereen,
  Ik heb een mooie cobinatiemachine zien staan, tweedehands met tal van accessoires (toupies, zaagbladen, langgatboren) er is zelfs een aandrijvertje bij, voor een zachte prijs... Nu zit ik er natuurlijk van te dromen, maar ik krijg de knoop niet doorgehakt... ik heb nu al een kleinere vlak- en vandiktebank waarmee ik al redelijk wat geschaafd heb, met een kleine stofafzuiging van tendotools... voor de rest heb ik een ts55, een dominofrees, een rts400, een bandschuurmachine van Makita, een Rotex 150 en dat is het zowat... Nu is de vraag, doen of niet... Natuurlijk kan een ander niet beslissen voor mij, maar jullie maken allemaal prachtige werken, net nog een mooie nachtkast gezien die met bijna geen materiaal gemaakt is...
  De toupie... ja, de toepies die erbij zitten zou ik wel gebruiken, maar nieuwe zou ik natuurlijk niet kopen wegens te dure prijs, dan werk ik met de bovenfrees in de tafel.
  De langgatinstallatie... ik moet nog een paar deuren maken, dus die zou wel handig zijn, maar anderszijds heb ik er al een 10-tal gemaakt en dat met de bovenfrees...
  Blijft de zaag, ik zou nog tal van inbouwkasten willen maken voor in huis, dus denk ik, zou het wel handig zijn voor het plaatmateriaal te verzagen (gezien ik geen tafelzaag heb)...
  De schaafbank, ja die is wel leuk omdat je tot 5mm kunt afnemen (geven ze aan), nu kan ik maar 1 à 2mm afnemen...

  Anderzijds is mijn afzuiging toch wat te licht als ik schaaf, dus met zo'n machine zullen de frustraties oplopen tot er een nieuwe afzuiging komt kijken..., er moet een omvormer gekocht worden en wat met het toestel als je er 6maanden niet mee werkt... die staat dan in de weg...

  Anderszijds... wat een gemak om zoveel te kunnen schaven, zagen...
  Zijn er velen van jullie die zo'n toestel staan hebben, of net niet? Is dit de moeite voor een hobbyist?

  Sorry voor al de vragen..., ik weet het gewoon niet meer.
  mvg, seb

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2014
  Locatie
  kapelle op den bos Belgie
  Berichten
  189
  ik heb toch niet kunnen weerstaan en heb er nog geen spijt van gehad . ( maar pakt idd wel deftig wat plaats in )

 3. #3
  toevallig een oude robland van op 2ehands ? uit boeckhoute?

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door smirri13 Bekijk Berichten
  toevallig een oude robland van op 2ehands ? uit boeckhoute?
  Lol, nee, hij staat niet op het net.

  - - - Updated - - -

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seb Bekijk Berichten
  Lol, nee, hij staat niet op het net.
  Het is eigenlijk een vrij jong toestel dat heel weinig gebruikt geweest is.

  - - - Updated - - -

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door blackarmor Bekijk Berichten
  ik heb toch niet kunnen weerstaan en heb er nog geen spijt van gehad . ( maar pakt idd wel deftig wat plaats in )
  Dat is het juist, ik zou niet willen dat ik na 6 maand zoiets heb van "eigenlijk ging het anders ook"...

  Werk je er veel mee?

  Aan de ene kant, als ik een deftige tafelzaag wil kopen, dan ben ik al meer dan halfweg de prijs vd combiné en die kan veel meer...
  mvg, seb

 5. #5
  Gewoon afblijven, zo te lezen heb je dat ding niet echt nodig. Dergelijke machines vragen ook de nodige kunde van de gebruiker om de machine optimaal te kunnen benutten. Zeker de Verticale freesmachine is zo een apparaat waar je zonder kennis best afblijft.

  Ps: 'toepies" bestaan niet, frezen wel

 6. #6
  Beste Seb,
  Ik ben nu 46 jaar en 'k heb het geluk gehad dat mijn ouders mij volledig hebben gesteund alsook de aankoop hebben gedaan van een robland combinee 210 toen ik een 15 jaar oud was.
  Toen had ik geen middels om het zelf te betalen doordat ik student houtbewerking was.
  Tot vandaag heb ik hem nog altijd en zeker geen spijt van. Ik heb daar enorm veel mee gemaakt zoals ramen, deuren, badkamerkasten, keukens, trappen enz.
  De dag van vandaag doe ik geen zo'n projecten meer, maar 'k ben nog steeds blij hem te gebruiken om allerlei hout samen te stellen voor draaiwerk wat nu mij hobby is.
  Soms doe ik nog wel wat kleinigheden voor familieleden.
  Ik ken uw leeftijd niet, maar ik zou er zeker voor gaan aangezien je ook iemand bent die waarschijnlijk gedreven is om iets te maken.
  Succes met uw keuze en mocht je meer wille zien/weten, we wonen niet ver van elkaar.
  Wevelgem is niet veraf.
  Groetjes Sirjacobs Didier.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Toen ik mijn eerste combiné kocht (kleine kity) een jaar of 6-7 geleden wist ik helemaal niets af van houtbewerking en had ik nooit iets fatsoenlijks gemaakt van hout.
  En nu ben ik prof meubelmaker, zonder die eerste impuls aankoop was het er nooit van gekomen. Ik wist in het begin totaal niet hoe je die machines moest gebruiken maar het internet staat vol van info.
  Zonder zulke machines ben je sterk gelimiteerd in wat je kan doen, het is alsof je graag kookt maar aarzelt of je in je nieuwe huis wel een keuken gaat plaatsen!

  ik zou niet willen dat ik na 6 maand zoiets heb van "eigenlijk ging het anders ook"...
  Als je een combiné hebt dan zal je je binnen 6 maanden afvragen hoe je ervoor ook maar iets klaarspeelde zonder.

 8. #8
  Seb, jouw vraag is voor ons natuurlijk niet te beantwoorden. Dat kun je alleen zelf. In mijn geval heeft een combine de zin om met hout te werken alleen maar versterkt. Ik werk voor een culturele VZW in Genk en daar hebben we een Robland X310 staan. Thuis was ik voornamelijk een DHZ-er en niet zozeer een houtbewerker. Maar toen mijn zoektocht naar een TV meubel waarin ik mijn speakers kon plaatsen alleen maar meubels van meer dan €2500 opleverde, ben ik er zelf maar 1 gaan maken. Natuurlijk heb ik de Robland gebruikt en ben ondertussen al weer aan het bedenken waar ik het nog meer voor ga gebruiken. Het wordt waarschijnlijk de MFT van BenchWorks. Dan kan ik ook gelijk onze Festool Domino gebruiken.

  Onze hout- en metaalwerkplaatsen staat ook open voor niet kunstenaars. Dus als jij (of iemand anders) de combine eens wil testen, dan kan dat. Misschien helpt het met het maken van de beslissing. We zitten alleen niet echt in de buurt (Genk). Zie deze link voor onze houtwerkplaats.

 9. #9
  Mocht je de machine kopen: zorg ervoor dat je van iemand met ervaring een (veiligheids)instructie krijgt, en dat die je wegwijs maakt met de machine, zodat je veilig en met plezier met de machine kan werken. Je zou de eerste niet zijn die een grote machine koopt, een eerste handeling op de verkeerde wijze doet, en er zodanig van schrikt dat die er daarna nooit meer aankomt. Zou zonder zijn.

 10. #10
  Ik zou de gok wagen. Ik ben al enkele jaren aan het watertanden naar een combine of een kleine vlak en vandikteschaaf. Maar wegens budgettaire redenen.
  Bovendien als het een zacht prijsje is dat je voor de machine betaald. Vergeet nooit dat naar een goede Combiné, er enorm veel vraag is.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top