Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: 1e projectje

 1. #1

  1e projectje

  Hallo allemaal,

  Na al aardig wat maandjes meelezen op dit wonderbaarlijke forum, is het nu tijd voor mijn eerste "constructieve" bijdrage. Het haalt het niveau van de vele kunststukken bij lange na niet, maar een mens moet toch onderaan de ladder beginnen om hogerop te komen?

  Ik heb mezelf laatst van een nieuw apparaat voorzien: een DeWalt zaagtafel. Eigenlijk was het zo dat mijn vriendin het goed vond mits het eerste product iets zou zijn voor in huis en niet eerst allerlei werkplaatsmeubilair...... Maar volgens mij is dat ook herkenbaar.... Dus aan de slag dan maar hahahaha....

  Het kastje op wielen is een modificatie van een kastje van de Zweedse meubelgigant; ietsje ingekort en een aangepaste vakverdeling erin gemaakt. Daarna het geheel 'bekleed' met de grijze (nieuwe) steigerplanken van de Prax... Wieltjes eronder en klaar is Klara....

  De boekenkast was al een wat oudere wens op het lijstje van mijn vriendin, de vele mooie boeken waar je normaal alleen maar de rug van ziet..... dat is zonde, veel van die boeken zijn kunstwerken op zich en zeker de moeite waard om als decoratie te tonen (al worden ze ook zeker wel gelezen!!) Deze is gemaakt van vurenhouten balkjes van de bouwmarkt 44x44, een paar oude cafévloerplanken (ruikt goed) en voor de French cleet (nooit eerder toegepast maar wát een mooi systeem is dat zeg!!!) een restant van de steigerplanken welke ik ook voor het andere kastje heb gebruikt

  Uiteindelijk was ze zeer tevreden met het resultaat en mag de DeWalt blijven hahahaha

  De zaagtafel staat nu dus nog op de grond maar daar komt snel verandering in, een meubeltje op wielen is al in de ontwerpfase. Daar heb ik trouwens nog wel een vraagje over. Het meubeltje zal gemaakt gaan worden van multiplex; goed verwerkbaar en makkelijk te verkrijgen, nadeel is echter de vele varianten hierin...... OSB, underlayment, meranti, populieren, watervast verlijmd, betonplex en dan ook nog in allerlei diktes te verkrijgen. Ik krijg spontaan beelden van bomen en bos, slecht zicht enz. enz..... Wat is nu een goede keuze, zou 15mm populieren voldoende zijn of moet het minimaal 18mm meranti-multiplex zijn????

  4 zwenkwielen eronder, allen geremd lijkt me of is de combi van 2 bokwielen en 2 zwenkwielen beter?

  Mijn excuses voor de vele vragen maar ik maak liever iets goeds met raad en tips van de experts dan dat ik zelf maar wat aankl... En er dan achter kom dat mijn DeWalt plots toch weer ter aarde gestort is......

  groeten en alvast bedankt voor jullie adviezen!!

  Peter
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen
  Home is where your workshop is....

 2. #2
  Leuk gedaan zo zeg,

  voor een nog iets landelijker gevoel zou je misschien het vuren van de boekenplank een een keer gebroken wit verven, maar dat is slechts mijn smaak hoor. De boekenplanken en je "ikea"meubel krijgen dan wat cohesie onderling, estetisch gezien.

  Keep up the good work!

 3. #3
  Leuke verbetering van het Ikea meubel zo, vind het heel netjes geworden.

  Ik zou voor n meubel voor je zaag niet te zacht spul nemen dus eerder berken of meranti dan populieren of radiata of underlayment.

  T zal allemaal zeker stevig genoeg zijn alleen is t oppervlak wat duurzamer dan.. maar daar zullen de meningen vast ook wel weer overeind uit een lopen. Je kunt ook vooral zo goedkoop mogelijk gaan :-)

 4. #4

  Heb je wat aan deze PDF?

  Deze had ik een keer gevonden op het internet.
  Even inches vertalen naar cm moet geen probleem zijn.
  Bijgevoegde Bestanden Bijgevoegde Bestanden

 5. #5
  Athanor
  Guest
  Mooi werk hoor!

  Welkom op het forum!


  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top