Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Welk plaatmateriaal is voldoende?

  Beste Allemaal, eens komt de dag dat ik hout moet gaan kopen om de Navigator te bouwen. Plaatmateriaal.
  Dat plaat materiaal kan bestaan uit; bruynzeel suprahecht oftewel de hoofdprijs, de tweede optie is okoume garantie plaat, middelste hoofdprijs, derde optie okoume multiplex, kost ook minder maar is wel watervast verlijmd.
  dat is denk ik de goedkoopste optie. Hamvraag voor mij is nu is dit voldoende om de navigator te bouwen en met epoxy te lijmen. Is het materiaal duurzaam genoeg als het geschilderd wordt al of niet met waterverdunbare verf. Ik hoor
  graag wat jullie er van vinden, met vriendelijke groet, Crossbow1958
  de navigator is een zeilboot van ca. 4,5 m.
  Laatst gewijzigd door crossbow1958; 03-08-14 om 20:23. Reden: Niet duidelijk wat navigator is

 2. #2
  De twee eerste opties zijn oké, de laatste optie is ongeschikt, ondanks de "watervaste" verlijming delamineren de platen toch relatief snel. De toplaag komt redelijk snel los eens er vocht bij kan en de tussenlagen zijn uit minderwaardig afrolfineer vervaardigd. Dit delamineren gebeurt zelfs als er een paar lagen epoxy op staan. Ik zou het niet gebruiken om een romp mee te bouwen.

 3. #3
  Beste Tuoh, dank voor je snelle duidelijke reactie. Ook dit is mij weer duidelijk. Op naar het volgende vraagstuk, met vriendelijke groet, Crossbow1958

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top