Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Hoe bewerk ik een boomstam om vliegen tegen te gaan?

  Hallo,
  Om te beginnen heb ik weinig verstand van meubels/ hout...
  Laatst heb ik 2 boomstammen gekregen om te gebruiken als bijzettafels. Dit zijn stammen van ongeveer 40 cm hoog en 60 cm doorsnede inclusief de schors. Ze lagen hiervoor buiten. Nu komen er 4 weken later nog steeds veel vliegjes uit (en ligt er af en toe een beetje 'zaagsel' rondom de stammen). Heeft iemand advies hoe dit hout te behandelen? Drogen/ sprayen/ beitsen (kan niet met schors neem ik aan)/ ontschorsen? De tafels staan op pootjes boven een houten vloer. Ik wil natuurlijk voorkomend dat mijn houten vloer wordt aangetast, vooralsnog is daar niets aan te zien.
  Alvast erg bedankt voor de hulp!

 2. #2
  eerste de schors eraf!
  dat is het allerbelangrijkste!

  Zo te horen heb je last van een of andere houtvreter in de stammen
  ik zou ze dus in een grote stevige plastic zak doen en spul kopen om van de beestjes af te komen

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2009
  Locatie
  Arnhem, als ik thuis ben
  Berichten
  118
  Mocht je de mogelijkheid hebben, kan je de delen ook een weekje in de vriezer stoppen. Hielp bij mij uitstekend.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Hier vriest het 40 graden onder nul en niet juist voor een paar dagen, maar wij hebben volop hout kevers, hout wormen etc, de spechten hier zijn niet hongerig dat garandeer ik je .

  Wat voor mij wel werkt is mot ballen, dubbel zak het hout zonder schors en gooi er een handvol mot-ballen in de zak, doe de zak goed dicht en laat het zo staan voor een maand of zo, dat geeft het gas tijd om in het hout/tunnels te trekken en ook om de insecten de tijd te geven om eventueel uit het hout te komen of uit de eitjes, een paar dagen is dus niet lang genoeg.

  Na die tijd zet het hout zonder zak buiten of een plaats waar het kan luchten zonder gevaar voor kinderen of ouderen, zo gauw de reuk weg is kun je het weer veilig binnen zetten .

 5. #5
  Al mijn houten rommelmarktvondsten gaan standaard een paar maanden samen met een vlooienbandje van de dierenwinkel in een vuilniszak. (Nog) nooit last van beestjes gehad.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top