Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: bureautafel

 1. #1

  bureautafel

  Hoi,
  ik had in gedachten om een nieuwe bureautafel te maken uit gerecupereerd eik (of dergelijke). Hier een linkje met hout te koop: http://www.kapaza.be/nl/vloeren-en-tegels/stijgerdelen-massief-frans-eiken-40-mm-dik-80977686.htm

  Nu weet ik niet goed hoe ik dit maak. Feitelijk wil ik gewoon een tafeblad waar ik metalen poten onder zet. Niet moeilijk, maarja. Ik ga uit van het volgende plan:
  - tong en groef in de planken maken
  - met dwarsplanken onderaan alles vastzetten
  - schaven, nabewerken
  - hout oliën, zo nodig

  Wat ik niet zo goed begrijp, is hoe je omgaat met defecten in de planken, en het verbinden van de planken. Verdeel ik de planken op in kortere stukken, zodat er geen defecten in zitten? Volgens vaste lengte, of gewoon volgens nodig? Hoe mooi zullen de naden tussen de planken zijn?

 2. #2
  Laatst wel een stoere tafel gezien. gewoon een frame van flinke stalen L profielen. Er werden gewoon losse planken in het kader gelegd, flinke dikke planken dat dan ook weer ;-). Ik vond het heel mooi werken het idee.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top