Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  stofafzuiging op tafelzaag verbetering?

  Hallo allemaal,
  Ik heb een tafelzaag en gebruik deze in mijn garage.
  Nu komt er natuurlijk veel stof vrij bij het zagen en vooral bij MDF.
  Heeft er iemand ervring bij een stofafzuiging aangesloten op zijn tafelzaag?
  Is het een opmerkelijke verbetering of niet.
  Ik dacht aan de Stofafzuiging (DUSTY TT1020) van tendotools.
  En eventueel de bijhorende zelfreinigend filterpatroon (3DUCF0370).

  Alvast bedankt.

 2. #2

  Re: stofafzuiging op tafelzaag verbetering?

  Hoi Stroek....

  Forumtechnisch moet ik je er eerst op wijzen dat MDF geen hout is...... heb ik in sommige andere draadjes gelezen :P ..... aangezien ik beetje recalcitrant ben geen ik gewoon antwoord... als ik straf krijg zie ik het wel... lol..

  Natuurlijk maakt het een boel verschil uit... zagen zonder afzuiging is zowel voor je werkplaats als je gezondheid niet aan te bevelen. ovendien loopt je machine helemaal vol wat alle afstellingen er ook niet soepeler op gat laten lopen.

  Met een goede afzuiger haal je het overgrote deel van het stof weg. Dusty TT1020 moet groot genoeg zijn voor een normale cirkelzaag. Als je helemaal met weinig stof wilt zagen moet je naast de grote slang die onder de zaag afzuigt eigenlijk een T-stuk gebruiken waar een 2e slang op aangesloten zit. Die laat je afzuigen op je beschermkap boven de zaag. Als je die 2 afzuigingen gebruikt ben je van bijna al je stof af en kun je in je zondagse goed zagen. Een vouwfilter zoals jij beschrijft is een goede investering. ALs je een afzuiger gebruikt met een zak dan perst de luicht het stof door de vilten zak langzaam naar buiten. Dan krijg je een stoefboel rondom je afzuiger en das niet de bedoeling. Met een vouwfilter heb je daar geen last van.

  Kwa merk en type zal je TT1020 prima voldoen. Voor zelfde geld koop je echter ook een Elektra Beckum SPA1000 of 1100 of een Scheppach HA26/HA2600. Die schat ik kwa kwaliteit stukje hoger in en worden op marktplaats regelmatig aangeboden. Meestal echter niet met filter. Belangrijskte voordeel naast de duurzaamheid is de verkrijgbaarheid van eventuele reserveonderdelen en meestal een wat beheerster machinegeluid.

  Groet, Scheppie

 3. #3

  Re: stofafzuiging op tafelzaag verbetering?

  Ik gebruik zelf een spero DI4000 2pk.
  Perfecte afzuiger voor weinig geld

 4. #4

  Re: stofafzuiging op tafelzaag verbetering?

  Ola,
  Bedankt voor de fijne antwoorden

 5. #5

  Re: stofafzuiging op tafelzaag verbetering?

  Stroek...

  Voor 150 eruis een echte Scheppach met vouwfilter.... ga naar barendrecht en sla je slag.. :lol:

  http://link.marktplaats.nl/313592209

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top