Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555

  Makita invalzaag op Festool rail

  Het onderwerp is hoogstwaarschijnlijk al eens eerder aan bod geweest maar het zoeken via de zoek-optie is erg moeizaam. Daarom stel ik de vraag misschien ten overvloede.

  Ik heb m'n Festool TS55 in de CMS-tafel ingebouwd. Maar zo nu en dan heb ik behoefte aan een cirkelzaag die ik op een rail kan gebruiken. Ik heb een MFT/3 tafel waar ik de TS55 vroeger op gebruikte maar ik wil niet steeds de zaag in- en uitbouwen. Dus is een tweede invalzaag gewenst. Deze zaag dient wel soepel op de aanwezige linealen te kunnen lopen. Nu is een tweede TS55 misschien de meest voor de hand liggende oplossing maar als ik $615 uitzet tegen $339 voor een Makita SP6000J dan gaat m'n geloof in Festool toch wel wankelen. Niet voor wat betreft de kwaliteit maar de prijs.
  Ik had redelijk positieve berichten over de Makita gehoord en mijn ervaring met Makita in het algemeen is goed te noemen. En ik verwacht ook niet die superkwaliteit van een Makita als van een Festool dus voor mij zou een Makita goed voldoen. Maar dan moet ik wel zeker weten dat ik de bestaande Festool rails kan gebruiken. Voor zover ik me kan herinneren zou de Makita probleemloos op de Festool rails passen maar dat had ik graag bevestigd gezien door de dames/heren ervaringsdeskundigen.

 2. #2
  Ik heb een 800 rail van Festool (ooit bij een OF1010 gekocht) en heb de SP6000j overlaatst gekocht. Die gaan perfect samen! Gewoon de railgeleiding (de 2 draaiknoppen op de zijkant) wat lossen en voila.

 3. #3
  Yups, ik werk ook met een Makita zaag op Festool rails; werkt prima.
  Een verschil tussen de Makita en de Festool rails is dat er aan de Makita rail een extra randje zit, aan de zaag zit een schuifje dat er voor zorgt dat de zaag niet omvalt als je hem onder een hoek zet. Dat gaat op de Festool rails niet werken.
  Maar verder geen enkel probleem; ik vind de Makita zaag overigens ook een prima ding.

 4. #4
  Sluit ik me volledig bij aan. De Makita invalzaag is een prima ding en de anti-kantel functie is nog handig ook bij verstek zagen. De zaag past prima op de Festoolrails, alleen de anti-kantel functie zal dus niet werken.

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Dan was m'n geheugen gelukkig toch niet zo slecht. Ik ga gelijk de Makita bestellen. Een losse zaag is toch wel handig, vooral als je platen gaat opdelen. Dat deed ik of met de hand of met de decoupeerzaag maar wel met een marge. Nu kan ik het gelijk strak op maat zagen.

  Bedankt voor de bevestiging.

 6. #6
  Ik zie op de makita website dat de lineaal van 300cm een stuk goedkoper is dan de festool variant.
  Nu is mijn vraag natuurlijk: past de festool zaag op de makita lineaal??
  Prijs makita lineaal: 202 euro incl.
  Prijs festool lineaal: 298 euro incl.
  Das toch een verschil van bijna 100 eurietjes
  Ik zou het eventueel ook met een lineaal van 270cm kunnen doen
  Houterig mannekke

 7. #7

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Izegem, België
  Berichten
  607
  De festool invalzaag past niet op de makitarails, net door dat extra lipje aan de rail voor de anti-kantelfunctie. Maar deze kan je gemakkelijk aanpassen:

  http://www.swedishwoodworking.com/ti...l-attachments/

 9. #9
  Dat is toch een behoorlijk prijsverschil nietwaar??
  Houterig mannekke

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Izegem, België
  Berichten
  607
  logisch, de makita rail werd niet geanodiseerd, die van festool wel

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top