Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Materiaal kajuit deur

  Hoi, wij hebben een compromis 720 (klein kunststof bootje). De kajuit wordt afgesloten door een tweedelig inschuif paneel. Deze willen wij vervangen, maar de vraag is, welk materiaal? De afmetingen zijn ca. 71 x 66 cm x 1,5cm dik. Wij dachten aan teak massief aangezien er de zon volop kan staan. De helmstok hebben wij nu van beuken hout gemaakt die wij 7 keer hebben gelakt.

  gr. Helge

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Teak is een goed idee, Bruynzeel hechthout (mahonie) is een goed alternatief. Werkt op een dikte van 1,5 cm wat gemakkelijker dan met teak planken. Wel de kanten goed sealen dan tegen inwateren.

  Fons


  P.S. Had je de helmstok maar van Teak gemaakt, beukenhout is niet zo'n geweldig goede keuze

 3. #3
  Fons, ik weet / maar het beukenhout heb ik in overvloed en het is maar voor het even. Ben op zoek naar houtleverancier voor hout voor de helmstok en de`deur`. Wat is met Okoume hout is dat ook een alternatief?

 4. #4
  Hmmm niet dat ik laag dunkend wil zijn maar op een Compromis 720 teak zetten is wel een beetje pimpen van zo'n boot ;-)

  Het deurtje zou ik gewoon weer van Bruynzeel hechthout maken. Dat is wel de wet van bartjes in de botenbouw als het om multi/triplex gaat. Helmstok zou ik ook niet al te moeilijk tropisch over doen. Gewoon essen pakken voor de helmstok. helemaal niets mis mee. Ook een soort wet van bartjes...

 5. #5
  Bruynzeel hechthout kun je kopen bij bijvoorbeeld Pontmeyer of de Bootbouwer. Probleem is dat je dan waarschijnlijk een hele plaat moet afnemen en dat wordt dan mogelijk toch wat prijzig. Misschien heeft een forumlid nog wat afvalstukjes liggen? En anders wat scheepswerfjes afbellen.
  Rick Koorman (Masave) kan je ongetwijfeld aan een leuk stuk essen helpen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top