Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Uitsparingen frezen voor ikea scharnieren

  Ik heb geen ervaring met frezen. Maar ik ben fronten aan het maken voor (ikea) kasten en wil de bestaande deurtjes namaken, zodat ik wel gewoon de ikea scharnieren kan gebruiken. Ik wil dus dezelfde uitsparingen maken zoals deze in ikea deurtjes zitten. Hoe pak ik dit het best aan?

  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   IMG_2456.jpg
Bekeken:  299
Grootte:  19,4 KB
ID:    17683

 2. #2

 3. #3

 4. #4
  Wat voor machine heb je om deze gaten te maken? Een bovenfrees of een kolomboor?
  Bij gebrek aan een kolomboor heb ik een cilinderkopboor gebruikt in mijn bovenfrees, zodat ik zeker was van loodrecht boren en een betrouwbare diepteaanslag.
  CMT heeft hier deze voor: http://www.bovenfrezenshop.nl/p/6908...hw-35-x-60-mm-

 5. #5
  Ik heb inderdaad een bovenfrees, toevallig laatst gekregen, maar nog nooit gebruikt. Ik zal het apparaat er eens bijpakken vanavond.

 6. #6
  http://www.rockler.com/rockler-conce...-router-jig-it

  Dit is een handige mal voor het maken van scharniergaten. Wel even opletten dat je de goede kopieerring en frees erbij gebruikt. Mal voorziet ook al in de goede plek voor de schroefgaatjes voor Blum scharnieren. En voor zover ik weet zijn de IKEA scharnieren ook van Blum, dus dat komt goed uit

  Zonder zo'n mal kan het ook, maar is het een kwestie van heel precies meten.

 7. #7
  Je kan deze scharnieren ook vastzetten met schroefjes 3,5 x 16 (bij een deurdikte van 18 mm), ipv die dikke schroeven zonder punt (weet de naam ervan even niet)
  sometimes you just need a bigger hammer

 8. #8
  Ronald L, die heetten euro schroeven. Maar inderdaad, je hoeft die niet te gebruiken. Even alle gaten 35 mm gaten boren. Dan alle scharnieren erin. Aan de 'binnenkant' van het scharnier een lange lat die je tegen alle scharnieren op het deurtje kan leggen. Deze zorgt ervoor dat alle scharnieren haaks en recht tov elkaar zitten. Dan vastschroeven en afhangen.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 9. #9
  Dat is 'm, bedankt Renault
  sometimes you just need a bigger hammer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top