Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Na vooral mee-lezen, nu voorstellen

  Hoi,

  Na al enige tijd te hebben meegelezen en een paar vraagjes te hebben gesteld, lijkt het tijd om me kort voor te stellen.

  Ik ben 39 jaar, samen met mijn vriendin heb ik twee mooie gozers van 6 en 11 en van beroep ben ik softwareontwikkelaar. Veel van mijn (onze) vrije tijd wordt besteed aan klussen van uiteenlopende aard: ons huis is oud en dus nooit af, we fatsoeneren en onderhouden een oude Land Rover en daarnaast vind ik het leuk om dingen te "maken". Ik vindt mezelf dan ook meer een "constructeur-met-hout" dan een "houtbewerker". Dat neemt niet weg, integendeel, dat ik hout een prachtig materiaal vind en kan genieten van de oneindige variaties en toepassingen. Ik ben ook "nerd" genoeg, om te genieten van goed gereedschap en dat levert wel eens een "strijd" in mijn hoofd op, als ik op punt sta spullen aan te schaffen die misschien een klasse te hoog zijn voor wat ik er mee doe. Als compromis is het me nu wel een paar keer gelukt om tweedehands dan toch heel goede machines op de kop te tikken, die "nieuw" mijn budget te boven zouden gaan.

  Om een beetje een beeld te geven van een paar recente bouwsels, die ik nu wel "durf" te laten zien:

  Een ophaalbrug voor de klas van de jongste, toen het thema "Ridders en kastelen" actueel was. De tandwielen van het opdraaimechanisme heb ik laten lasersnijden:

  Een reservekleding-opbergmeubel, ook voor de klas van de jongste:  Een "cubbybox" voor de jongens op de achterbank van de Land Rover. De schakelaars, meters en lampjes werken "net als echt":  Opbergbakken i.c.m. dubbele laadvloer, eveneens voor de Land Rover:

  Een kampeerkeuken, inmiddels al weer 5 jaar naar volle tevredenheid in gebruik tijdens de vakanties. De deksel van de kookplaat doet tevens dienst als "basis" en is waterpas te stellen d.m.v. stelvoetjes. Dit is denk ik tot nu het project waar ik keer op keer het meeste voldoening uit haal:

  Een "BBQ"-tafel en houthok in dezelfde stijl:

  Ik hoop nog veel informatie en inspiratie op te doen op dit forum!!
  Laatst gewijzigd door janwijbrand; 16-06-14 om 21:56.

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Welkom! Leuk om gelijk wat van je werkstukken te zien! Mooi bijltje ligt daar ergens....

  Fons

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Athanor Bekijk Berichten
  Mooi bijltje ligt daar ergens....
  Zoals ik al zei: ik ben een beetje een "nerd" met gereedschappen

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Welkom !! Dat zijn mooie projecten, ziet er super degelijk uit. Wat is je eerstkomende project ?
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.042
  Welkom, en mooie stukjes werk! Klopt het dat het een verlengde LandRover is?

 6. #6
  welkom! Leuke projecten!

  en geheel terzijde: mooie hoes voor je bijl

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rickkoorman Bekijk Berichten
  Wat is je eerstkomende project ?
  Nouhou... Op het plein van de school van onze jonges staat een uit de kluiten gewassen pyramidevormige klimrek. Deze is uit eiken balken opgetrokken. Door de jaren heen zijn er een hoop schroeven dermate verroest dat er inmiddels veel dwarsbalken los zijn komen zitten en zijn weggehaald. Ik heb aangeboden te proberen deze pyramide weer te herstellen. Ik heb een bestelling geplaatst voor enkele nieuwe balken en hoop die binnen kort op te halen. De bedoeling is om samen met mij vader de herstelpoging uit te voeren.

  Verder ben ik aan het studeren op een freestafeloplossing voor mijn OF 2000 E die ik pas op de kop heb getikt. Die moet de freestafel voor mijn Metabo OFE738 vervangen.

  - - - Updated - - -

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Klaas Bekijk Berichten
  Klopt het dat het een verlengde LandRover is?
  Kijk maar uit met vragen stellen over onze Land Rover, voor je het weet ga ik oeverloos "off topic"

  Het is een Series III 109" V8 uit 1981. Daarmee is het inderdaad het "lange" model, daar waar het korte model de 88" is. "Ze" is in behoorlijke staat en dat probeer ik zo te houden, vooral bedoeld voor vakanties en plezierritten. En voor de hobby natuurlijk :-)  Allen, bedankt voor het sympatieke welkom!
  Laatst gewijzigd door janwijbrand; 17-06-14 om 20:07.

 8. #8
  Gave kampeerkeuken. Iets om te onthouden . Van welk materiaal is het gemaakt?
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 9. #9
  Welkom alhier! Gave projecten, vooral die ophaalbrug met tandwielen vind ik heel gaaf. En het de kampeerkeuken is ook heel praktisch verzonnen, ben inderdaad wel benieuwd naar wat meer details over de constructie.

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Renault Bekijk Berichten
  Gave kampeerkeuken. Iets om te onthouden . Van welk materiaal is het gemaakt?
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ewoudk Bekijk Berichten
  Welkom alhier! Gave projecten, vooral die ophaalbrug met tandwielen vind ik heel gaaf. En het de kampeerkeuken is ook heel praktisch verzonnen, ben inderdaad wel benieuwd naar wat meer details over de constructie.
  Ik zie dit als aansporingen om er wat over te schrijven :-)

  Voor het keukentje moet ik nog even doorgraven voor wat foto's.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top