Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  fijn-afsteller festool OF 2000 E

  Hoi,

  Ik ben op dit forum vooral mee-lezer. Misschien komt daar een klein beetje verandering, nu ik aan een aantal projectjes heb gewerkt die ik ook aan anderen "durf" te laten zien :-) Evenwel, begin ik toch met een vraag:

  Pas geleden heb een tweede hands Festool OF 2000 E in goede staat over kunnen nemen. Ik was specifiek op zoek naar een kwalitatief goede freesmachine die ruim bemeten is kwa vermogen. Mijn doel is deze machine vooral in een freestafel te gebruiken en zo de (te) lichte Metabo OFE738 te vervangen. Ik denk dat de OF 2000 voor mij méér dan voldoende is :-)

  Nu de vraag. Zoekende naar freestafel-oplossingen voor de OF 2000 kom ik enkele foto's tegen (o.a. op http://festoolownersgroup.com), waarin de getoonde machine een fijn-afsteller voor de diepteregeling heeft. Zie:  Het gekke is dat mijn machine deze fijnafstelling niet heeft. Echter, het ziet er ook niet echt uit alsof er met mijn machine "geprutsts" is. Ook de onderdelen tekeningen die ik bij Festool vond, brengen me geen duidelijkheid hierover. Bij mij ziet het er dus zo uit:  Heeft iemand een idee of er wellicht meerdere uitvoeringen geweest zijn van de freesmachine? Is de fijnafstelling wellicht niet in Nederland geleverd?

  Bij voorbaat dank voor enige reactie!

 2. #2
  Huh? een fijninstelling op de OF2000 ? Mooi niet, wat je hebt omcirkeld is gewoon de stop van de hoogste stand, zodat hij niet van de kolom afkomt. Heb zelfs even mijn OF 20000 even uitgepakt om ff snel te kijken.

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door zuma Bekijk Berichten
  Huh? een fijninstelling op de OF2000 ? Mooi niet, wat je hebt omcirkeld is gewoon de stop van de hoogste stand, zodat hij niet van de kolom afkomt. Heb zelfs even mijn OF 20000 even uitgepakt om ff snel te kijken.
  Dat dacht ik dus ook! Maar hoe komt degene van de eerste foto dan wel aan een fijnafstelling? Uit het verhaal dat bij die eerste foto stond, dacht ik toch echt te begrijpen dat zijn machine standaard deze fijnafstelling heeft.

  Vreemd.

  Misschien kan iemand anders hier nog tipje van de sluier over oplichten?

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2009
  Locatie
  West Vlaanderen
  Berichten
  358
  Jou machine is gewoon een ouder model, vandaar de verschillen

  Bert

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bert1991 Bekijk Berichten
  Jou machine is gewoon een ouder model, vandaar de verschillen
  Dat zou een logische verklaring zijn. Misschien zijn de onderdelen uit te wisselen met die van een iets nieuwer model.

 6. #6
  Nope niet waar. Er is maar 1 model. Zie ook de festool bijbel op gebied van onderdelen van alle versies:

  http://ekat.festool.de/EKAT-Service/...dnr=&nodeId=34

  Ik vermoed derhalve dat de eerste foto een custom aanpassing is.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  153
  Direct linken naar ekat tekeningen gaat niet (links vervallen na 10 minuten); ik heb op fog wel ooit een work around gelezen, maar dat was nogal omslachtig.
  (www.festool.nl -> service&info -> onderdelentekeningen -> frezen -> bovenfrees)
  Hoewel beide machines volgens de foto van het type of 2000 E/1 zijn. En er op de ekat tekening voor de 2000 e/1 (489911) de versie van janwijbrand staat.
  Staan er op de tekening van een ouder type of 2000/E ( 486977) andere onderdelen:
  op de eerste tekening staan nrs 50 400103 dopmoer m8 en nr 53 157343 slagbegrenzing.

  Maar op de tekening van het oudere model staan er naast die dopmoer m8 met artikelnummer 400103 ook nog 2 stuks kartelmoer m8 art.nr. 401145 en heeft de slagbegrenzing (ik neem aan dat dat die pin is met de schroefdraad, beetje onduidelijk op de tekening) een ander artikelnr., namelijk 444730 met de vermelding "piece de sortie>10 années".
  Dus ik vrees dat dat onderdeel niet meer leverbaar is.

 8. #8
  Inderdaad na wat dieper zoeken in de ekat. Vond ik inderdaad een net iets ouder model de OF2000 of de OF2000E (dus zonder die 1). En die heeft inderdaad die extra boutjes. Zie ook deze advertentie:
  http://i.marktplaats.com/00/s/NzY4WDUxMA==/z/eIMAAOxy3cJTgwBe/$_84.JPG

  Ik zou zeggen het lijkt in principe ook mogelijk om het op de nieuwere versie te zetten maar of je daarvoor de benodigde onderdelen nog kan krijgen? Niet geprobeerd is altijd mis zeg ik dan maar.

  Maar nog belangrijker waarom heb je een fijninstelling nodig als je 'm onder een tafel plaatst met een lift. immers met die lift kan je heel prima fijn instellen is mijn ervaring.
  Laatst gewijzigd door zuma; 17-06-14 om 23:58.

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Die "fijnafsteller" zit ook op de Mafell LO65. Ik gebruik hem in de freestafel om de hoogte in te stellen en bij normaal gebruik om de terugveerhoogte te beperken.

  Misschien vallen er wat onderdelen van deze machine te gebruiken, mocht je die van Festool niet kunnen vinden. Of toch een lift maken

 10. #10
  poot eruit halen en dan draad doortappen zoals op de eerste foto. dan kun je dat schroefwieltje eropzetten en gebruiken als fijnafstelling.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top