Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Aansluiting stofzuiger geplaatst in werktafel.

  Nu de zaagtafel klaar is heb ik nog een totaal ander vraag.

  In de werktafel komt de vaste opstelling van de stofzuiger. In de werktafel is een schakelaar voorzien zodat ik de stofzuiger onafhankelijk kan laten werken of dat hij aanslaat als de zaagmachine in werking treed.

  Nu zit ik dus met een aansluitprobleem aan die festo-stofzuiger.
  Wil ik hem als stofzuiger gebruiken, dan moet ik hem toch weer uit de werkbank halen, Ik moet dan de zuigdarm aan het toestel veranderen. de darm van het zaagmachine eruit, de darm van de stofzuiger erin. Dus ook telkens die stofzuiger uit de werkbank nemen.
  Ik vroeg mij af of er niet "iets is , zodat je de stofzuiger vast kan laten in de werkbank maar dat je ergens vooraan een soort aansluiting krijgt voor de klassieke slang. en als je de slang wegneemt dat het gat gesloten wordt.
  Gebruik je hem als stofzuiger, dan moet de slang naar de zaagmachine gesloten zijn. en visa-versa , een soort tweeweg dus.

  Iemand een idee hoe je zoiets kan maken of een verwijzing naar een website waar je zo een ding kan kopen.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Staat de tafel vrij of tegen een muur? Waarom zet je de stofzuiger er niet gewoon onder, ipv erin? Bij mij heb ik een opening gelaten vooraan voor de stofzuiger, de slang komt gewoon langs voor uit en zo naar boven naar een arm boven de tafel waar ik de buis in haak. Zo kan de stofzuiger er makkelijk uit, kan ik de buis losmaken van de arm als ik ver van de tafel wil werken en je hebt ook toegang tot de verschillende knoppen dan de stofzuiger.
  Een stofzuiger sluit je beter niet in, de lucht die hij uitblaast is nogal heet. Voor de levensduur van de machine geef je die beter een minimum aan luchtverplaatsing.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top