Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  betonplex recht zagen

  goedemorgen,

  hoe kan ik een vrij recht zaagvlak krijgen in een betonplexplaat van 18mm met een decoupeerzaag? Welk zaagblad gebruik ik best?

  gr
  Kevin

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Izegem, België
  Berichten
  607
  Je kan het best hiervoor een cirkelzaag gebruiken, en een rechte lat als geleider.

  Ik vrees dat je met een decoupeerzaag nooit een rechte lijn zal verkrijgen, ongeacht het zaagje.

 3. #3
  De leveranciers van de decoupeerzagen geven meestal goede info over het te gebruiken zaagje. Met mijn Festool decoupeerzaag zaag ik redelijk rechte stroken, zolang je de zaag het werk maar laat doen. Voor een echt strak resultaat moet je toch gaan schaven, of als het eenmalig is en in dit geval multiplex, dan kun je een recht balkje van 60 a 80 cm aan 1 kant beplakken met schuurpapier 80 en zo de zaagsnede strak schuren. Denk wel om het uitbrokkelen van de kunststoflaag bij het zagen, eerst afplakken en door het plakband zagen kan al het nodige voorkomen.

  jaap

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Ook met een decoupeerzaag kan je langs een geleider zagen. Als je machine daar geen hulpstuk voor bijlevert, dan zelf langs een lat of geleider houden.

  Bij slechte decoupeerzagen loopt de zaag weg, bij een goede niet.

  Maar als het een rechte zaagsnede is, is een cirkelzaag handiger, de hoekjes even met de hand of een decoupeerzaag. Alternatief is met een decoupeerzaag grof uitsnijden, en dan met een bovenfrees langs een geleider of mal exact op maat.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top