Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Rosemaling - Hindelooper schilderkunst

  Vorig jaar reden we door Noorwegen en zagen langs de weg enkele mans-/vrouwhoge figuren van hout staan. Natuurlijk direct op het ho-anker getrapt en uitgestapt. Een houtlucht sleurde ons naar de overkant. Een houtdraaierij. We ontmoeten daar Lars Sana. Hij draait traditionele vormen voor de schilders van evenzo traditoneel schilderwerp: Rosemaling.
  Lars Stana vertelde van alles over zijn draaiwerk en het rosemalen, waarover hij een boek geschreven had. Dat gekocht om het thuis nog eens beter te kunnen bekijken. Hem verteld dat ik een stukje zou schrijven in het verenigingsblad van Radius (www.houtdraaien.com). Ook kwamen we aan de praat over het Hylper (Hindelooper) schilderwerk. Hem een draaiwerk van mij beloofd als dank in Hindelooper stijl.
  Leuke spontane ontmoeting zo maar tijdens de vakantie.
  Hierbij een paar foto's van Lars - rosemaling en het cadeau.
  vr.gr. Jan Pranger
  www.arstorno.nl
  P7060370.jpg

  P7060369.jpg

  P7060371.jpg

  P5210153.jpg

  P5210159.jpg

  P5210163.jpg

  P5210161.jpg

  Ten slotte het cadeau: strakke stijl in klassieke Hindelooper kleuren met dank aan Roosjen Hindelooper schilderkunst.

  P5210149.jpg
  http://www.arstorno.nl [b:3c68c353]"hout-vormen"[/b:3c68c353]

 2. #2
  Heel leuk, Jan. Mooi verhaal en mooi cadeau. Ik kwam vroeger elk jaar in Hamar om te schaatsen. Kocht toen vaak die houten beeldjes als souvenier. Vooral de trollen. Ze staan nog steeds in de kamer.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Een interessant en leuk verhaal Jan, mooi dat klassiek werk, ook het Hindelooper stuk dat je hebt gemaakt, mooi werk, iets dat mij niet light, Ik houd me maar bij het hout draaien

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top