Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Beginner (vragen)

 1. #1

  Beginner (vragen)

  Goedendag allemaal,

  Ik wil graag leren houtsnijden, (reliëf lijkt me leuk om te doen)
  Ik heb alleen wat vragen,

  1, Wat voor gutsen (merk en grootte) zou ik moeten aanschaffen? (ik heb geen zin om meteen heel veel gereedschap aan te schaffen dus wat is goed als beginners set?)
  2, Wat raden jullie aan om nog meer aan te schaffen?
  3, Welk soort hout raden jullie een beginner aan? Ik heb gelezen dat Lindehout goed hout is voor beginners maar zijn er nog andere houtsoorten die jullie aanraden?


  Alvast hartelijk dank.

  Erik.

 2. #2
  Hoi Erik.

  Ik ben begonnen met een mora mes 120 en een palmgutsje en burijntje van flexcut. Voor relief is een kleiner mes makkelijker.

  Al snel heb ik er een klein beiteltje en vijf messen bijgemaakt. Het beiteltje is van een oude stalen spaak gemaakt de messen heb ik gemaakt van decoupeerzaagjes. Op deze manier zijn de messen zoals ik ze wil hebben. Het harden van het staal is een truukje maar goed te doen.

  Voor hout kun je ook wilg en populier gebruiken. Het is wel wat lang-vezeliger en brosser. verder heb ik taxus eik beuk en plataan geprobeerd. Erg hard.

  De grootte van de gutsen, messen en beitels is afhankelijk van de grootte van het project dat je wilt maken. Mijn werk is bv vrij klein.

  Een tip, leer slijpen wetten en polijsten. scherp gereedschap is een plezier om mee te werken.

  Gr Marcel

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top