Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Nieuw baanderdeur

 1. #1

  Nieuw baanderdeur

  Beste Forummers,

  Ik ben de afgelopen weken druk geweest met de nieuwe baanderdeur in onze schuur. Hij is 4 bij 4 meter en bestaat uit een stalen frame (valsspelen, ik weet het...) met daarop 27 mm siberisch lariks (van Wytske / Haalhout) die in de Barend Palm bootolie komen te staan (zit nu één laag op). De eerste bui met windstoten heeft hij goed gehouden. Het geheel hangt aan Henderson 305 rails en looprollen en is met één hand te openen.

  Groeten,

  Hans
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Ziet er netjes uit hoor! De kleur moet denk ik nog wat bijtrekken bij de huidige schuur, nu is ie wel heel nieuw.

  Hoe heb je dat gedaan trouwens? Met schragen lijkt me lastig en op een werkbank wordt denk ik ook wat spannend.

 3. #3
  Dag Klaas,

  Dank je wel, ik ben er ook blij mee en hij is inderdaad erg nieuw (heeft bijv. nog geen bevingsschade en dat hoort er in NO Groningen wel bij!). Ik heb de deur gemaakt door samen met de buurman (professioneel lasser) een stalen frame te lassen; dat eerst op te hangen en dan van binnenaf de planken erop te schroeven. Het meest spannende was het moment van ophangen, waarbij je je afvraagt of drie keer meten wel voldoende was, maar het past allemaal wonderwel.

  Groeten,

  Hans

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Dat is een stevig en functioneel geheel geworden. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen constructieve delen te zien zijn. Het is net of er een gordijn hangt van planken. Zit er in de stalen steunconstructie nog een vorm van versteviging. Op z'n minst zou er een diagonaal moeten zitten als je een beetje aardbevingbestendig wilt zijn. Maar vlak ook de wind niet uit met zo'n oppervlak.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top