Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Lini Zweedse tafelzaag. Mystery !!! (lijkt op Inca en kity)

  Hallo,

  sinds kort ben ik aan het zoeken naar leuke zaagtafeltjes met kleine footprint en liefst oud en degelijk. We kennen de Inca, Kity en de emcostar. Na ongeveer een weekje zoeken heb ik een Inca compact (kleinste model) op de kop getikt. Heb ze nog niet uitvoerig kunnen testen maar ben er alvast heel blij mee. Tijdens mijn opzoekingswerk over Inca machines ben ik een mystery-zaagtafeltje tegen gekomen. Het is een Lini gemaakt door Ejca (?) in Zweden. Ik kan er niets maar dan ook echt niets over terug vinden op het internet. Het lijkt in ieder geval heel degelijk materiaal net zoals inca en kity. Wie weet er meer over deze zaag? Alle info meer dan welkom want ik wil er één :-)

  Hieronder een foto van desbetreffende zaagtafel en hier een link naar de oorspronkelijke blogpost.

  P7052189.jpg
  Laatst gewijzigd door kasperfish; 14-05-14 om 20:39.

 2. #2
  Ach, je zou ze eens kunnen bellen?

 3. #3
  Die zaag is volledig identiek aan mijn kleine zaagtafeltje - qua behuizing, blad, hendels, opschriften, de uitstekende as van de motor voor de langgatboor - alleen de mijne is volgens mij van Flottjet, dus een Duits merk.

  Voorzover ik weet is dat ook de oorspronkelijke maker. Zoek maar eens op Flottjet 2000 en je vindt er heel wat.
  Hier bijvoorbeeld een explosie-tekening met onderdelen http://www.kraeku.de/sicherung/er_zei_ks2000.htm
  Laatst gewijzigd door Jurriaan; 14-05-14 om 21:25. Reden: merk teruggevonden!

 4. #4
  Wat ik uit wat webstruinerij afleid is dat het ding is gemaakt door Lini uit Värnamo, dat die tent de naam heeft veranderd naar Luna en daarna is overgenomen door Ejca.

  Edit: het was toch een labelaar. Zie http://www.woodworkforums.com/archiv...p/t-57689.html en http://www.woodworker.de/forum/luna-...tml#post233746
  Laatst gewijzigd door ArtHarg; 14-05-14 om 21:33.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.624
  He Kasperfish, mijn Flottjet lintzaag heeft precies het zelfde zaagblad (sleuf/gat voor de zaag verschilt natuurlijk :-)) en heeft exact een zelfde zaaggeleider. De oorspronkelijke bron lijkt dus Flottjet. Ik wens je meer geluk dan ik met mijn lintzaag heb :-)

  Mvg
  klaas0639

 6. #6
  Bedankt voor de reacties. Als ik op de foto's afga is het inderdaad een flottjet. Aangezien er nergens op het net iets te vinden is over dit zaagje met de "lini" sticker vermoed ik dat iemand hem er voor de lol heeft opgeplakt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top