Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 24
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111

  Talking Wilgen burl dat een pronkstuk van mij is.

  Ik heb deze Wilg burl al een paar jaar, ik vind het hout en de manier het is gevormd prachtig, hij is vrij groot en zit op de vloer voor die redenen.

  61cm de uiterste breedte, de bowl vorm uitlijn is 41cm, Ik vond deze wilg op het hout stort/dump van de stad, er waren er twee, maar de andere was nog veel groter en i durfde hem niet aan, en toen ik een paar weken later terug ging was die weg, oh well.

  Deze zat in mijn werkplaats voor een vrij lange tijd, het werd overwogen van hoe en wat, uiteindelijk nam hem onderhanden, eerst al de schors eraf zonder het vrij zachte hout te beschadigen, een heel karwij.

  Toen een positie vinden om het te laten staan en om hem te bevestigen aan de draaibank, ik had al besloten om de buitenkant de buitenkant te laten en moest het center vinden.

  De burl aan een multiplex plaat geschroefd en de de multiplex aan een faceplate geschroefd, toen gewichten er aan voor balans en toen de bowl gedraaid, laten zitten en drogen, ook alle fuzz/dons eraf geborsteld voordat ik de Tung olie er opdeed.

  Bij het drogen opened de swirling grain en die heb ik opgevuld met fijn koffie dras (droog) en CA, later nog een keer meer, de kleur van het hout is veel mooier now dan in het begin, Ik kan alleen 5 foto’s hierbij plaatsen, een paar meer geeft een beter overzicht, too bad

  Willow inside.jpg SV4.jpg Sv1.jpg bottom.jpg Willow burl now.jpg

 2. #2
  erg mooi om te zien. Ik heb zeer weinig ervaring met houtdraaien, maar dit lijkt mij een uitdaging.

 3. #3
  Zeer mooi Leo.
  Een prachtige vorm op zichzelf en wat je ervan hebt gemaakt is kunst.
  Zeker mijn ding.

 4. #4
  Prachtige schaal met een mooi verhaal.

 5. #5
  Geweldig Leo! Ook je andere kunstwerken mogen er zijn!
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 6. #6
  Schitterend vormgegeven. Kan je iets meer vertellen over het uitbalanceren van de burl. Metname bepaling van de plaats en welk gewicht?

 7. #7
  Schitterend ! Zeer mooi stuk, in elke foto is wel iets dierlijks te herkennen of is dat mijn rijke fantasie
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 8. #8
  Prachtig Leo!

  jaap

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Bedankt voor al de complimenten iedereen, het was fun om hem te maken, een challenge yes, Wim na opspannen gaat de zwaarste kant naar beneden, gok hoeveel er aan moet, schroef een stuk staal eraan en geef het een duw om het rond te laten draaien, stopt het op dezelfde plaats, dan moet er meer gewicht aan, als de kant met het gewicht naar beneden hangt moet er minder gewicht aan, als het ergens anders stopt, probeer het een paar keer meer, het zou op willekeurige plaatsen moeten stoppen, en dan ga je aan het draaien

 10. #10

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top