Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 24
 1. #1

  Welke excenter schuurmachine is het meest comfortabel?

  Ik heb een Makita B05030 excenterschuurmachine. Prima toestel dat uitstekend werkt. Maar het heeft één nadeel: na een kwartier schuren heb ik al last van de trillingen. Een pijnlijke pols en een tintelend gevoel in mijn hand. Nu vraag ik mij af of er andere toestellen zijn die minder trillen. Is de Festool Rotex dan een goede keuze? Volgens de documentatie zou het trillingsniveau gelijk zijn bij fijn schuren (4,5 m/s2) en zelfs hoger bij grof schuren (7,5) dan de Makita.

  Mathieu
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 2. #2
  Ik werk met een Würth ETS150. Zeeeeer tevreden van!

 3. #3
  Ik werk met een pneumatische schuurmachine en als ik schuur valt het tintelen wel mee. Echter na een dag schuren tintelt het nog wel even door.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2013
  Locatie
  Prov. Antwerpen
  Berichten
  118
  Hier de Festool ETS 150. Ook zeer te vreden van.

  S.

 5. #5
  Ik heb de festo et2e. Inmiddels opgevolgd door de ets/150-3 Ik ben hier al jaren zeer tevreden over. Gebruik deze machine vaak dagelijks bij schilderklussen. Geen last van tintelingen ook niet na uren werk.

 6. #6
  Is er eigenlijk een verschil tussen de ETS 150 en de Rotex 125 in trillingen? Volgens de documentatie niet want die geeft ook 5 m/s2. Wat ook nog hetzelfde is als voor de Makita.
  Wurth is voor mij niet echt een optie als particulier. Maakt Wurth zijn machines eigenlijk zelf? De typering is wel toevallig dezelfde als de van Festool. En met perslucht schuren is een zware investering. Een compressor met voldoende debiet kost behoorlijk wat, en perslucht is niet de meest efficiente energiedrager.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 7. #7
  Volgens mij maakt wurth geen machines. Waar ze ze laten maken weet ik niet. Ik heb wel eens gehoord dat er machines van Fein tussen zitten. Dit is echter oude info.

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Mijn ETS 150/5 is al 3 weken binnen bij Festool voor onderhoud, intussen gebruik ik de RO150. Maar zodra de ETS terug binnen is ga ik ze meteen halen want ik werk er veeeel liever mee.
  De ETS werkt nagenoeg trillingvrij en je kan er met één hand mee schuren de ganse dag, de rotex is zwaar en erg vermoeiend, zeker als je maar met één hand kan schuren.
  Je kan de ETS loslaten terwijl je schuurt en die zweeft gewoon verder, bij de RO moet je die niet alleen vasthouden maar ook perfect vlak proberen te houden anders vliegt hij alle richtingen op.
  Ik denk niet dat er beter is dan de ETS150, er zijn er die de Mirka's liever hebben maar als je al in het festool systeem zit dan is dat gedoe met de adapter niet zo interessant.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.042
  Ik heb een Rotex RO 150E (een oudje) en heb daar al met veel plezier een aantal vloeren mee geschuurd zonder last te krijgen (anders dan van het op de knieën zitten ). Een vriend van mij heeft een Rotex 90 FEQ en ook daar kan ik zonder problemen lang mee schuren.

  Het zijn wel tweehandige machines, zeker de 150. De 90 kan ook met een hand, maar voor controle is twee handen wel aan te raden.

 10. #10
  Tintelingen en pijn in de pols kunnen ook wijzen op een carpaaltunnel syndroom, dan krijg je dat met ieder schuurapparaat. Met andere woorden dan ligt het probleem dus elders en wel bij je zelf .
  Het was het eerste dat bij mij op kwam omdat ik er gelukkig links, ik ben rechtshandig, zelf last van heb. Het kan dus ook heel erg persoonlijk zijn en dan gelden ervaringen van anderen niet echt.
  CTS is trouwens iets waar je attent op moet zijn, want ik heb er veel te lang mee doorgelopen. Als de tintelingen weg gaan als je met je hand schudt zou ik zeker daar eens naar laten kijken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top