Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 40
 1. #1

  Voorstellen en vraag over Makita invalzaag

  Hallo mensen, bij deze wil ik me graag voorstellen en ik heb meteen een vraag

  Ik ben Jan, ik ben 46, getrouwd en woon samen met mijn vrouw en ons zoontje van anderhalf in Hengelo.

  Ik klus veel aan ons jaren 30 huis en ben er zo achter gekomen hoe leuk houtbewerken kan zijn. Als ik de werkstukken hier zo zie voel ik me vaak klein, van huis uit heb ik een heel andere achtergrond (ik ben software engineer) en ik kom er telkens achter dat voor het houtbewerken een heel andere discipline en intelligentie nodig is. Dat houdt (hout) het allemaal spannend en interessant.

  Ik heb wat handgereedschap en een bovenfrees en een zaag, daarmee kan je al heel wat. Over die zaag gaat mijn vraag: het is een invalzaag, Makita SP6000 met zo'n rail er aan. Het lijkt een prima ding maar als ik er mee zaag zijn telkens de zijkanten van mijn werkstuk zwart. Ik heb al van alles geprobeerd, in 3 of vier gangen zagen (zou toch niet nodig moeten zijn), zaag sneller of langzamer voortbewegen, hoger of lager toerental, maar helemaal mooi wordt het nooit. Zie hieronder voor een paar foto's van een MDF kastje dat ik gemaakt heb en een grenen tafelblad waar ik een stuk heb afgezaagd. Telkens van die zwarte randen.

  Nou kwam ik ergens op internet een verhaal tegen van een Dewalt zaagtafel die afgesteld moest worden, zou dat met mijn zaag ook het geval kunnen zijn? Ik heb hem nieuw gekocht dus dat zou toch goed moeten zijn?

  Kan iemand me hier mee helpen? Bij voorbaat dank!


  z1.jpg

  z2.jpg

  z3.jpg

 2. #2
  Hoogst waarschijnlijk heb je de verkeerde keuze van zaagblad op uw machine.
  Het aantal tanden, soort tanden, massief of plaatmateriaal zaagbladen spelen hier zeker een grote rol in.
  Snijdend gereedschap gebruiken is ook een must.

 3. #3
  Is je zaagblad nog wel scherp? Die tanden kunnen heel snel bot worden als je er een of ander materiaal mee zaagt.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Hoi Jan,

  Wat ik zo zie lijkt het alsof er een doorslijpschijf voor steen inzit, of een onwijs bot zaagblad. Ik heb met een vergelijkbare zaag (Festo TS55 en ATF55), maar zelfs na een paar meter kwaliteitslaminaat is het nog niet zo gek.

  Wat mij voornamelijk verbaast zijn de resultaten bij het MDF, met de zwarte randen i.p.v. volledig zwart.

  Kan je voor de gein eens een fotootje van het zaagblad maken?

 5. #5
  Hoe lang zit het zaagblad op de machine? en hoe oud is je zaag machine?

 6. #6
  Ik heb dezelfde Makita invalzaag, en heb dit nog nooit gehad... Het lijkt me inderdaad dat je zaagblad of ontzettend bot of ontzettend vies is.

 7. #7
  Inderdaad lijkt dit op een bot zaagblad. Ik heb zelf ook een SP6000 en gebruik deze naar volle tevredenheid met dit: http://www.makita.nl/zoeken/adv/?SValue=B-08006 zaagblad. Als je een beetje zoekt op internet is dat geen hele dure keuze en je zaagt er perfect mee!

 8. #8
  eerste stap is denk ff je blad er uit halen,
  en ff wassen met dreft en een ouwe tandeborstel daarna heel goed afdrogen en de tanden bekijken
  of die nog enigzinds in orde zijn, zo ja gewoon weer er in douwe en nog eens probere!

 9. #9
  Idem als lmco.

  Goed zaagblad.

  Staat de zaagmachine op de rail wel 'correct'? Je kunt de afregeling doen met die 2 kleine draaiknoppen om de zaag vaster op de rail te plaatsen. Staat de ene knop niet TE hard opgespannen, terwijl de andere bvb niet aangespannen is?

  Anders gewoon ff proberen met ander zaagblad.

  s

 10. #10
  Ik zou voor het schoonmaken oven en grill reiniger nemen. Dit is veel sterker dan afwasmiddel. De verkleuring is zeer ongewoon. Een botte zaag geeft over het algemeen een verbrand spoor over een veel groter deel van de dikte van de plaat niet alleen de toplaag.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top