Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  tropisch hout (afzelia) bleken

  Voor de poorten van onze (nog te bouwen) schuur gaan we kiezen voor onbehandeld afzelia-hout. Het is de bedoeling die mooi te laten vergrijzen (poort zit in de zuidkant)
  Er zit echter een redelijke oversteek boven dus dit zou de gelijkmatige vergrijzing wel eens kunnen belemmeren. Echter ik hoor dat men nieuw afzeliahout zou kunnen bleken (ammoniak & bleekwater?) vooraleer men ze plaatst. Heeft iemand hier ervaring mee aub ?
  dank voor het advies alvast

  mvg

 2. #2

 3. #3
  Vraag hier gaat specifiek over afzelia voor buiten.

 4. #4
  Maak u geen illusie's, hout onbehandeld laten heeft zo zijn gevolgen, die zijn niet te ondervangen door één of ander smeerseltje. Onbehandeld Afzelia gaat hier dus inderdaad kleurverschil geven, de eerste maanden gaat het hout ook bloeden ( gelukkig niet zo erg als Merbau) en het vergrijzen gaat onregelmatig verlopen. Daar is niks aan te doen, de remedie is soms erger dan de kwaal. De enige zinvolle bezigheid bij onbehandeld Afzelia is om het hout elk jaar in de lente eens onder handen te nemen met een zeepsopje (bruine zeep) het hout word dan mooi zilvergrijs en de kleurverschillen vlakken uit. Na een paar maanden is het effect wel weer verdwenen.

  Het hout in "nieuwstaat" houden gaat nooit lukken, buiten niet en binnen ook niet. Ofwel verkleurt het onbehandelde hout onder invloed van uv straling en weersinvloeden, ofwel verkleurt het als je er een product opsmeert. Binnen kan je soms opteren voor een transparante laag met wit pigment erin, dat benaderd nog het meest vers geschaafd hout.

  Succes ermee,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top