Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  Mijn eerste inbouwkast

  Tijdens de paasvakantie werk ik aan mijn eerste inbouwkast. Nadien moeten er nog volgen. Ik verbouw een huis met een zadeldak, en probeer zo de verloren ruimte aan de buitenkanten van het dak te recupereren.

  Ik ben mijn mosterd vooral gaan halen bij Youtube-filmkes van o.a. Norm Abraham (New Yankee Workshop)

  Alle kritiek is welkom. Ik kan er maar van bijleren.


  Deze eerste kast is er een met drie kast-elementen over een breedte van 1,95 m.
  Eerst heb ik de zijkanten gezaagd en de groeven gefreesd. Ik werk met MDF gefineerd met eik.Voor de legplanken Multiplex gefineerd met eik.
  IMG_1159.jpg
  IMG_1160.jpg
  IMG_1162.jpg

  De montage ben ik vergeten fotograferen. De volgende foto's is de kast al geplaatst en waterpas gezet met verstelbare pootjes.
  Ik bevestig op de voorkant massief eiken latjes met lijm en een pneumatisch naaldenpistool. Met van die opstrijkstrips (hier noemen ze dat sjangen) heb ik in het verleden slechte ervaring opgedaan (lelijke hoekjes, ze kwamen ook los na een tijd).
  IMG_1191.jpg
  IMG_1193.jpg
  IMG_1194.jpg

  De volgende dagen maak ik de losse legplanken, en vervolgens de paneeldeuren. Daarvoor ben ik - op aanraden van enkele forumleden - vandaag Yellow Poplar gaan kopen.

  Wordt vervolgd...

 2. #2
  Ziet er mooi uit!

  Waar haal jij je gefineerd hout vandaan? Heb hier ook al is naar gekeken, maar binnenkort heb ik het waarschijnlijk nodig dus dan is een adres welkom.

 3. #3
  Gysbrechts in Heist op den Berg.

 4. #4
  Bedankt voor het posten van je foto's! Leuk project en netjes uitgevoerd zeg.


  en trouwens.....wat een briljant uitbedachte zaagtafel!!!!!!! Ik leg mijn planken en platen altijd op een dik stuk MDF maar die zaag je op een gegeven moment helemaal aan stukken, met die staanders in jouw "werkbank" heb je daar veel minder last van.

 5. #5
  Ziet er prima uit voor uw eerste kast.
  Ik gebruikte vroeger ook veel van die regelbare pootjes, maar ik ben er van afgestapt.
  Een vaste sokkel is steviger en de staanders van de kasten staan effectief op de sokkel. Metalen pootjes dragen de tussenliggende regels met het risico als de kasten vol zitten met gewicht dat de tussenregels doorschokken. Denk aan het spotje van Donald Muylle van keukens Dovy.
  Een nadeel is natuurlijk dat de sokkel op voorhand langs alle kanten pas moet zijn zodanig dat de deuren effen zijn. Mits de passende scharnieren kan er iets bij geregeld worden.
  Het is wat raad en ervaring dat ik u geef, maar ik keur zeker niet af wat je gerealiseerd hebt hoor.

 6. #6
  Hallo Bram Hermans,

  Dat ziet er heel netjes uit.

  een vraagje,
  Waar ben je die Yellow Poplar gaan kopen, het adres?

  groeten,
  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 7. #7
  @ MaartenS: Dat is idd een goede zaagtafel... Maar helaas niet mijn idee.
  Ik heb het van dit Youtube-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=p4VTxEGyU0Y
  Het is een verschrikkelijke zagevent, maar zijn tafel vond ik wel interessant. Ik heb er dan maar mijn eigen iets robuustere versie van gemaakt. Het koste me twee multiplex-platen, en leverde me al bergen plezier.

  @Sirjacobsd: Ik begrijp je tips. Ik volg je visie ook, maar die chapevloer ligt hier rotslecht. (Oud huis). Na lang vloeken voor pootjes gekozen.

  @ Ornament: Bij Hout Hendrickx (Leest)

 8. #8
  Nette kast. Ziet er strak uit.

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Een veel gebruikte methode in Amerika is om een raamwerk te maken van 2x4's (ca. 40x90) met de 90 mm verticaal. Die kan je met shims uitvullen zodat je een waterpas uitgangspunt hebt. Bij bijvoorbeeld keukenkastjes valt de voet iets naar binnen zodat je een schopruimte hebt (toe kick).

 10. #10
  dank je Bram Hermans,

  ik ben daar ook klant.

  groeten,
  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top