Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 29
 1. #1

  een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  Ik had wat vraage over dingen waar ik op moet letten als ik iets wil gaan koopen daar .

  zoals bij elektrisch gereedschap wat kan je gebruiken op het Nederlandse lichtnet, want ik zie soms bij Axminster 110 of 240 volt staan bij machines. ik weet dat 240 voor NL is en 110 voor de vs.
  en hoe zit het met de stekkers

  wat kan je als verzendkoste verwachten. en welke shops stuure op? Welke raade jullie aan.

  ik hoop dat ik het zo duidelijke is. en tips zijn altijd welcome :P

 2. #2

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  Als je machines bestelt buiten Europa, ga je invoerrechten moeten betalen. Daarom dat Engeland, waar de pond momenteel ook laag staat ten opzichte van de euro, aantrekkelijk is om gereedschap uit te kopen.

  Het elektrisch net is hetzelfde als hier, maar je zal wel de stekker moeten vervangen. Ik heb destijds een Triton bovenfrees besteld uit engeland, die omgerekend in euro's, inclusief de verzendkosten, ongeveer half zo veel kostte als dezelfde Triton bovenfrees die ik hier in Belgie of Nederland kon kopen. Ik heb er enkel een andere stekker moeten opzetten, en die machine werkt nog steeds prima.

  De dollar staat natuurlijk nog goedkoper, maar dan betaal je wel invoerrechten, en bovendien werken ze daar met 110 V, dus moet je ook een adapter kopen om die machines op het net hier te kunnen gebruiken, en wanneer je werkt met machines met een hoog vermogen (bovenfrees al gemakkelijk 1000 à 2000 W), betaal je veel geld voor zo'n adapter. M.a.w. ik ben van mening dat je weinig voordeel haalt uit het bestellen van elektrisch gereedschap in Amerika. Voor handgereedschap kan je misschien voordeliger uitkomen, al betwijfel ik dat. Misschien dat je wel een klein voordeel kunt halen als je gereedschap via frankrijk of duitsland of zo bestelt, maar dan zit je wel nog altijd met het probleem van de garantie. Bij defect of iets dergelijks betaal je al gauw een redelijk bedrag om terug te sturen naar Frankrijk of Duitsland. Alhoewel ik bij Dick in Duitsland (en ook bij dieter schmidt) al een aantal zaken heb besteld waar ik geen klagen over heb. Integendeel, de duitse vakkundigheid kan ik alleen maar aanraden.

 3. #3

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  Ik heb niet al te lang geleden een machine bij axminster besteld. het was een bosch mechanische schaar voor mijn vader. bij aankomst deed de machine het niet goed. veel haperen en zo. axminster gemaild en die boden mij aan dat ze de machine zouden (laten) ophalen of ik kon hem zelf bij een van de bosch dealers in nederland achterlaten.
  Bosch nederland gebeld en het is idd geen probleem voor de garantie als de machine maar in europa is gekocht en wordt gebruikt.
  dus heb ik de machine bij een kleine locale doehetzelfzaak ingeleverd die op de bosch site als "dealer" stond en die hebben de rest geregeld. daarna opgehaald en hij deed het nu wel goed.

  Ik heb er uiteraard wel een adapter voor moeten kopen maar die was +/- 10 euro.

  verder is bestellen uit amerika altijd duurder gebleken kwa invoer belasting. Ik bestel nu alleen nog maar uit duitsland en engeland. helaas zijn bepaalde zaken alleen in amerika te krijgen maar hopelijk duurt het nog lang voordat ik daar niet omheen kan.

 4. #4

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  bedankt voor de info
  welke shops raaden jullie mij aan ?

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  292

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  In het verleden heb ik bij vorige winkels reeds besteld:

  http://www.rexcrystal.co.uk/ , hier betaal je geen BTW , weet ook niet hoe ze het doen, maar Festool wordt wat betaalbaarder zo...

  Snap eigenlijk nog steeds niet hoe het kan: machine wordt gemaakt in Duitsland, gaat de vrachtwagen op, vliegt naar Engeland , weer de vrachtwagen naar het verdeelcentrum, nu de bestelwagen in naar de winkel, de bestelwagen in naar het vliegtuig , de vrachtwagen op naar het verdeelcentrum,de betstelwagen in naar mijn deur.
  En dat is 400 euro goedkoper (1/3) dan het bij mijn plaatselijke machinehandel.
  Begrijpen maar.

  [urlhttp://www.axminster.co.uk/][/url]
  http://www.mtmc.co.uk/default.asp

  Als je de zoekfunctie gebruikt vind je er nog meer.

  Engelse stekkers zijn anders dan de onze, dus die knip ik er gewoon af en ik monteer een nieuwe.
  Over snelheid heb ik nog nooit te klagen gehad: Als ik dinsdag middag bestel staat de bestelbus donderdagmorgen om 8U30 aan mijn deur.

  Mvg,

  Geert

 6. #6

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  misschien dit is een tip voor ons site beheerder - maak een link pagina voor buitenlandse webwinkels waar mensen hebben een goed of slecht ervaring.

  Personlijk , heb een allemal goed ervaring met de volgende;-

  Axminster - heel goed en snel http://www.axminstertools.co.uk
  DickTools http://www.dicktools.biz ook goed en snel en nog goedkoop voor spullen uit van USA
  Issac Lord voor hardware en fittings http://www.isaaclord.co.uk/default.aspx
  ik heb nog meer maar de links zijn op een andere pc ops:

  hth,

  hs

 7. #7

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  http://www.lawson-his.co.uk/

  Ik heb goede ervaring met deze site.

 8. #8

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  Ik heb goede ervaring met Rutlands (http://www.rutlands.co.uk/), voordeel is dat je ook zonder creditcard kunt bestellen en betalen (normaal via de bank).
  Verzendkosten zijn redelijk.

  Bestellen in de UK is wat mij betreft vooral interessant voor houtlijm van Titebond, lijmklemmen (serre joints, pipe-clamps). Ik denk er nu over na om een Kreg Pocket Hole setje te kopen. Heeft hier iemand ervaring mee?

 9. #9

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  het Kreg is een geweldig stuk van gereedschap, maar wel duur wegens invoerbelasting en BTW kosten tja ! het is een veelzijdig hulpstuk waarbij u kunt kasten snel in elkaar zetten.

  hs


  PS; u kunt van mij een K2000 system kopen hier te zien
  http://www.woodworking.nl/viewtopic....4&p=7039#p7039

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.648

  Re: een aantal vraagen over buitenlandse webshops

  Ik ben nu in Amerika voor drie maanden en heb toevallig vandaag het Kreg systeem gebruikt. Het is een fantastisch systeem. Bij m'n vorige verblijf heb ik de junior set gekocht om het uit te proberen. Ik ga in de toekomst een uitgebreider systeem kopen.
  Je moet wel opletten om niet een te fijne schroefdraad te kiezen voor de schroeven. Die fout heb ik dus wel gemaakt voor vurenhout.
  Als je de schroeven gaat vastzetten moet je wel zorgen dat de verbinding gefixeerd is anders gaat het schuiven.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top