Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Hoogte instelling zaagblad zaagtafel Elektra Beckum pk 250 werkt niet meer...

  Hallo,
  Ik bezit sinds kort de Elektra Beckum pk 250 (bouwjaar 1991!) tot nog toe probleemloos.Toen ik vandaag een vers zaagblad er in zette en het zaagblad omhoog wilde draaien weigerde de oude machine.
  Het draaiwiel aan de voorkant draait rond, en de daaraan bevestigde stang met draadeind draait ook rond, de stang loopt door een een koperkleurige vierkant omhulsultje, maar de draaibeweging wordt niet overgebracht naar het omhoogdraaien van het zaagblad. Er komt een tikkend geluid vanaf, maar verder niks.
  Nu heb ik jaren gewerkt met dit model, maar geen enkele ervaring met probleemoplossing van de machine.
  Ik heb de handleiding online weten te vinden bij de Duitse woodworking site http://www.bennung.de/gerhard/forum/pk250_anleitung.pdf maar daar vind ik niks over problemen met de hoogte instelling.
  Inmiddels heb ik alles met een luchtspuit schoongespoten en met WD 40 de bewegende delen van de stang en koperkleurig omhulsel ingesprayed, maar dat levert geen resultaat op.
  Heeft iemand ervaring met dit probleem, of kan iemand me wat tips geven wat ik zou kunnen proberen?
  Tot slot: heeft iemand ervaring met het bestellen van nieuwe onderdelen van dit oude model?

  heel erg bedankt vast voor de hulp!
  Laatst gewijzigd door dennisdemenace; 30-03-14 om 09:18.

 2. #2
  Het klinkt alsof de messing draagmoer is uitgesleten. Ik denk dat de firma kruis je wel aan een explosietekening en een nieuw onderdeel kan helpen.

 3. #3
  Het zal idd de moer of de draadstang (onderdeel 59 & 61 geloof ik) zijn die versleten zijn. Best eens uit elkaar halen om te bepalen wat vervangen moet worden.

 4. #4
  Bedankt Chevy en Vin voor de hulp, de Firma Kruis heeft me inderdaad een explosietekening geholpen en kan aan de onderdelen komen, wat een geweldige behulpzame zaak!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top