Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Eiken deuren maken tuinhuis

  Op dit moment ben ik een tuinhuis aan het maken, althans het was klaar, maar door een lijmfout heb ik weer werk te doen.

  Het volgende is het geval.

  We hebben een mooi eiken tuinhuis gezet. Zelf ontworpen en gebouwd. Bij het maken van deuren heb ik 2 lagen op elkaar gelijmd. De 1e laag is een raamwerk, het 2e de voorkant. Ik heb in het raamwerk alles verlijmd, in de voorkant ook en onderling ook. Echter heb ik dus ook langshout en dwarshout met elkaar verlijmd. Het gevolg is nu dat de deuren zo krom zijn dat de deuren niet meer dicht gaan.

  Nu wil ik binnenkort de deuren opnieuw maken en ben ik op zoek naar een ontwerp waarbij ik geen langshout op dwarshout hoef te lijmen.

  Zelf bedacht ik dat als ik een deur maak waarbij het raamwerk even dik is als de deur en dan in de sponning een paneel lijm dat het dan goed gaat.

  Zijn er nog meer manieren om dit te doen? Als jullie ook nog een ontwerp hebben dan zou dat helemaal geweldig zijn.

  Afmetingen zijn 44 * 930 * 2100.

  Ik wil graag een buiten kwaliteit eiken gebruiken zoals de rest van het tuinhuis.

 2. #2
  Inderdaad raamwerk lukt, maar niet inlijmen want dat gaat weer trekken, gewoon erin zetten.

 3. #3
  Hoi,
  bijgaand wat ik enige jaren terug heb gemaakt voor wat toen een buitendeur was, en nu - doordat we een serre aangebouwd hebben - inmiddels een binnendeur is geworden.
  Dit is gemaakt van winddroog eiken (12%) en is pas enigszins gaan werken toen het een binnendeur werd...overigens alleen maar wat krimp; er is niks kromgetrokken.
  Onderpaneel is opgebouwd uit deeltjes en zitten 'los' in een groef rondom in het frame.
  De rest verklaard zichzelf denk ik.

  Succes ermee!deur.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top