Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15

Onderwerp: compressor lidl

 1. #1

  compressor lidl

  http://www.lidl-pageflip.com/nl.html?kid=rQQJ8z

  pagina 14

  is het wat?
  ik wil hem voornamelijk gebruiken om mijn gereedschap schoon te blazen en om er een (ecotools) tacker aan te hangen, ook een luchttol zal ik heel af en toe gebruiken

  het gaat niet om dagelijks gebruik maar een aantal x in de maand.

  technische specificaties:
  Vermogen: ca.2,4 kW
  Ketelinhoud: 50L
  Aanzuigvermogen: ca. 360 L/min
  Gewicht: ca. 39.5 Kg

  heb zelf nog nooit een compressor gehad of gebruikt maar het lijkt mij erg handig.
  sluit ik deze gewoon aan op mijn 220v stopcontact?

 2. #2
  ik zie nu net dat er bij de lidl in Delft een compressor in de aanbieding is voor 99 euro ipv van de 199 hier in pijnacker.

  Deze compresoor heeft:
  Vermogen: ca.1,8 kW
  Ketelinhoud: 24L
  Aanzuigvermogen: ca. 270 L/min
  Gewicht: ca. 26 Kg

  wat is hiertussen dan de beste keuze voor de handelingen die ik ermee ga verrichten?

 3. #3
  Die zijn van een verrassend goede kwaliteit! Ik heb de 24 Liter versie sinds een jaar of twee, gebruik hem erg veel en het ding geeft geen krimp! Die 24 liter zijn krap voor een aantal toepassingen. Gereedschap schoonspuiten en een tackertje, geen probleem, maar een slijptol heeft al snel de ketel leeg, verfspuiten of zandstralen lukt ook niet best. 50 liter is dan beter, maar nog steeds aan de krappe kant. Kies je voor de 24 liter, dan is een elektrisch tolletje een betere keus.

  Ze werken gewoon keurig op 230V. Zorg er voor dat je na een paar weken draaien even de olie ververst en doe dat minimaal eens per jaar. Wat ik ook heb gedaan is een stoffiltertje op de luchtinlaat zetten en een gecombineerde olievernevelaar/vochtafscheider plaatsen. Dit houdt je spullen langer in goede conditie. Check ook regelmatig de ketel op vocht, hoe en wat staat in de handleiding beschreven.

  Succes met de keuze!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 4. #4
  Beste Paulo,

  Dit zijn beide, maar de tweede zeker, wel erg kleine compressoren. Let wel dat het gaat om het aanzuigvolume van 270 l/min. Daar blijft bij een paar bar druk al weinig opbrengst van over. In combinatie met een machine die wel wat lucht verbruikt, zoals een luchttol, draait je compressor continue en dan is 'ie snel op. Ik zou dan voor meer vermogen en een grotere tank (minstens 50 l.) gaan.

  Groeten,
  Hans

 5. #5
  Het gebruik van de luchttol zal hoogstens 10x per jaar zijn. Dus ik ben geneigd om naar de 24 liter te gaan ook omdat deze wat makkelijker verplaatsbaar is.

  @heckeman. Bedankt voor je reactie, ik heb een aantal vraagjes:
  Wat voor olie gaat erin? En waar heb je de nevelaar en het filtergekocht en wat zijn daar ongeveer de kosten van?

 6. #6
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Paulo1997 Bekijk Berichten
  ik zie nu net dat er bij de lidl in Delft een compressor in de aanbieding is voor 99 euro ipv van de 199 hier in pijnacker.

  Deze compresoor heeft:
  Vermogen: ca.1,8 kW
  Ketelinhoud: 24L
  Aanzuigvermogen: ca. 270 L/min
  Gewicht: ca. 26 Kg

  wat is hiertussen dan de beste keuze voor de handelingen die ik ermee ga verrichten?
  Werk zelf ook met deze compressor en een prima kwaliteit prijsverhouding. Sluit me aan bij Rob zijn bevindingen en onderhoud.

 7. #7
  Als je een beetje comfortabel wil werken met luchtgereedschap dan zal je een compressor moeten kiezen met een aanzuigcapaciteit van minstens 400l/min. Daar gaat ongeveer 1/3e verlies van af. Dus 400*0.66=264. Dat heb je dan aan bruikbaar debiet over. Dat is zeker en vast niet veel. Schoonblazen en een luchtdrukpistool mag echter geen probleem zijn. Ook de druk speelt daar niet echt een rol. Een tacker werkt op ongeveer 6 bar. Elke compressor haalt 8 bar.
  Tankcapaciteit is niet zo belangrijk. Als je motor voldoende zwaar is kan je altijd blijven werken, anders moet je wachten tot er weer wat in de tank zit.

  Wil je gaan zandstralen of een slagmoersleutel gaan gebruiken, of schuren met luchtdruk, dan heb je minstens 400l/min effectief debiet nodig om een beetje door te kunnen werken. Zandstralen met minder dan 400l/min capaciteit is behelpen. Tenzij je alleen kleine delen wil doen en dus toch maar een korte tijd moet spuiten. Dan kan de motor steeds bijbenen.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Paulo1997 Bekijk Berichten
  Wat voor olie gaat erin? En waar heb je de nevelaar en het filtergekocht en wat zijn daar ongeveer de kosten van?
  Speciale compressorolie, de meeste automateriaalwinkels hebben het wel (behalve Halfords ) De nevelaar/vochtafscheider komt van HBM, kost nu € 30,-. De olie in de nevelaar is paraffineolie, werkt prima. Het filter had ik nog liggen, kwam van een oude compressor. Stelt niet veel voor, je kan er zelf een knutselen met een paar laagjes fiberfill. Er moet wel voldoende lucht door kunnen stromen natuurlijk.

  Je gaat geen spijt krijgen van deze aanschaf, voor hobbygebruik zijn dit echt prima dingen die je vrij lang continue kan laten draaien.
  "I may be left handed but I am always right"

 9. #9
  Dit formaat is misschien een aardig alternatief voor rond de 100 euro, ideaal voor schoonblazen en tacker.
  Klein, handzaam en makkelijk overal mee naar toe te nemen.
  Nadeel slaat door de kleine tankinhoud wat vaker aan en is vrij luidruchtig.
  Niettemin ben ik er zeer teverden mee.

  http://www.powerplus.net/6277/280167...-oil-free.aspx
  Laatst gewijzigd door harrynac; 18-03-14 om 20:37. Reden: spelfout

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Heckemann Bekijk Berichten
  De nevelaar/vochtafscheider komt van HBM, kost nu € 30,-. De olie in de nevelaar is paraffineolie, werkt prima.
  Hi Rob,
  Ik heb ook zo'n compressor staan, inmiddels een paar jaar oud, maar zonder vochtafscheider. Hoe en waar sluit je zo'n ding aan. Vernevelaar hoef ik niet.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top