Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Kopieerring

 1. #1

  Kopieerring

  Beste dames en heren,

  Als beginnend houtbewerker wordt je bedolven onder de soorten gereedschap en accessoires. Ik heb onlangs mijn eerste router gekocht. En nu kom ik bij de accessoires de kopieerring tegen. Ik heb ongeveer een beeld wat je hiermee kunt. Maar zou iemand mij aan kunnen geven wat ik er precies mee kan en voor welk soort werk ik het zou gebruiken?

  Daarnaast kan iemand mij aangeven hoe ik de types moet lezen?
  Kopieerring KR-D 24/OF 900

  Alvast bedankt!

  Ralph

 2. #2

  Re: Kopieerring

  Oef de OF 900 is een oud type Festool Bovenfrees. je hebt dus te maken met een kopieerring voor Festool bovenfrezen en wel meer specifiek alleen de OF 900, de OF 1000 en de OF 1010 (zelfde modellen alleen in de jaren op punten verbeterd).

  de 24 staat voor de doorsnede van de kopieerring maat gemeten vanaf de buitenrand. M.a.w. er kan maximaal een freesdikte doorheen gestoken worden van 24mm - 2 maal dikte kopieerring.

  Wat kan je met een kopieerring, in principe kopieren. Principe is simpel, je sjabloon moet altijd wat groter (in geval van gaten kopieren) of net wat kleiner zijn (in geval van een omtrek kopieren) dan de kopieerring.

  Stel je doet er een 8mm bovenfrees in. Dan heb je nog 4mm over tot aan de buitenzijde van de kopieerring. Kortom je sjabloon met dan 4mm kleiner of groter zijn afhankleijk wat je gaat doen.

  Oh ja je sjabloon moet ook dikker zijn dan de hoogte van de kopieerring...

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  163

  Re: Kopieerring

  Om zo'n kopieer-ring met je festool bovenfrees te gebruiken heb je ook 'n "centreerdoorn" nodig: (festool artikelnummer: 492187. Je monteert dan eerst de kopieer-ring onder de zool van je bovenfrees (schroeven nog niet volledig aandraaien) (eerst de plastic ring demonteren die de transparante kap op z'n plaats houdt, de kopieer-ring komt hiervoor in de plaats). Vervolgens span je die centreerdoorn in alsof het een freesje is, en laat je de zool zakken zodat de ring gecentreerd wordt, en draai je de schroeven vast.

  De kopieerring met diameter 24 gebruik ik meestal in combinatie met een freesje van 18. (Ik heb een freesmallen set voor deurscharnieren die gemaakt is voor deze combinatie)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top