Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Beste houtolie voor hardhouten schutting

  Welk merk/type onderhoudsolie adviseren jullie mij voor gebruik op een hardhouten (bankirai) schutting? Heb nu een of ander belgisch product van de Dhz zaak maar is na 6 maanden weer grijs. Graag advies gevraagd gebaseerd op ervaring met het produkt...

  Bvd.

 2. #2
  Ik heb zelf OSMO uv oil gebruikt op wat eiken planken, ze zijn nu nog steeds goed.
  Heb de olie gekocht via duitsland, http://www.aurelio-online.com/epages.../Products/1806
  Daar is die OSMO olie beduidend goedkoper dan in nederland.
  Heb trouwens de OSMO Topoil gebruikt om een notenhouten tafelblad mee af te werken, zeer goede olie. Je kunt rustig natte doeken, theezakjes, ketchup want dan ook laten liggen, je veegt het er zo weer af!

 3. #3
  Trouwens, mij schiet net te binnen dat masave hout (rick koorman) ook sinds een tijdje dealer is van OSMO. Misschien dat hij je iets kan adviseren?

 4. #4
  Heb inmiddels Bankirai Olie van Osmo besteld. De tijd zal het leren of het goed spul is of niet.

 5. #5

 6. #6
  Tsja, als het de kwaliteit van de Action houtlijm benaderd... Voor dat geld neem ik een busje mee volgende keer dat ik in de Action ben. Benieuwd!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 7. #7
  gewoon lijnolie kan ook

 8. #8
  Volgens mij vergrijst hout buiten. Wat je ook doet. Je kunt wel zorgen dat het hout goed verzorgd is met (tuin)houtolie. en mooi vergrijst. Door de honingkleur en soms wat extra kleurstof haalt de olie de kleur wel op. Succes er mee. Mooi grijs-bruin is niet lelijk...

  Groet, Christiaan
  Can do - smart

 9. #9
  Belangrijk in je keuze is wat je wil bereiken als resultaat. Moet het eruit blijven zien als pas geschaafd hardhout of mag het gewoon mooi vergrijzen maar wil je het wel beschermen? Ik ben meer van dat laatste type en gebruik gewoon Tenco olie. Ook wel eens gewoon teakolie gebruikt omdat ik het had staan. het werkt allemaal.

 10. #10
  Gebruik de bankirai olie van Intratuin (hermadix) en die smeren we er elk jaar op, bevalt prima en makkelijk in gebruik.

  Na drie jaar ziet de schutting er nog prima uit (zie deel vergroting).

  schutting_deelvgr.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top