Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23
 1. #1

  Vocht in kruipruimte

  Beste,
  Een klant van mij heeft een blokhuis op een camping. Nu is het geval dat de begane grond ook van hout is wat althans logisch is. Het probleem is nu, dat er in de kruipruimte balken zijn die erg vochtige worden. Ja, zo vochtig dat het water er echt van af drupt. Het rare daarentegen is dat het alleen op bepaalde balken zich voordoet en zelfs bij balken die tegen elkaar aan zitten is de ene balk kurk droog en de andere nat. Ook heeft hij 3 delen in zijn kruipruimte die gewoon een open verbinding met elkaar hebben, de voorste 2 zijn gewoon droog en de achterste doet dit probleem voor. Ik ken het bovenstaande wel bij betonvloeren maar bij houten vloeren moet het lijkt mij niet kunnen imv. rotten? De kruipruimte is overigens goed geventileerd. Zie verder de foto's.

  Wat kan hier de oorzaak van zijn??

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Mvg Wander.
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails DSC_3195.jpg   DSC_3197.jpg   DSC_3200.jpg   DSC_3201.jpg  

 2. #2
  Ben je zeker dat het vocht is? Lijkt mij eerder hars, wat dan weer het willekeurig patroon van "aantasting" verklaart.

 3. #3
  Het is zeker vocht, aangezien de isolatie rondom ook erg nat is, en het wel degelijk water is.
  Groet,
  Wander
  "Houd moed''
  ''Hout moet''

 4. #4
  Heel lastig te beoordelen zonder de situatie echt live te kunnen aanschouwen. Veel heeft altijd te maken met de luchtstroom, in blinde hoeken waar de lucht niet komt en/of juist wervelingen door bouwwijze wordt niet afdoende geventileerd. Andere oorzaken kunnen optrekkend vocht en of lekkage zijn. Een hoog grondwaterpeil is sowieso altijd een goede bron voor vocht.

  Maar natte isolatie is vaak een teken aan de wand dat er echt iets niet goed zit.

 5. #5
  luchtverversing...

  hebben we hier ook gehad in de kelder,in de winter alle ramen gesloten en toen het voorjaar begon te worden alles nat en overal schimmel
  nog een voorbeeld: tuinhuisje waar de planten staan in de winter,geen ramen erin en toen ze vorige week terug buiten gezet werden: een muur helemaal nat en het plafond beschimmeld...

  kijk dus eerst of er voldoende luchtingsgaten zitten en maak er eventueel extra bij

 6. #6
  Bedankt voor de reacties tot zover! Er is in de kruipruimte wel altijd een luchtstroming gaande, aangezien er in de woonkamer een houthaard staat die zijn lucht aanzuigt. Ondanks dat, is er onder de plek van de haard niks te zien van al dat vocht, ook is maar op delen van het plafon van de kruipruimte, want bij de ventilatieroosters is het ook niet vochtig, gewoon droog
  droog.
  Groet,
  Wander
  "Houd moed''
  ''Hout moet''

 7. #7
  Hierbij nog een schets, er zitten dus aan elke kant 6 ventilatieroosters.
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails DSC_3203.jpg  
  Groet,
  Wander
  "Houd moed''
  ''Hout moet''

 8. #8
  Ah. Normaal gesproken gaat de luchtstroom in de dwarsrichting door de kelder. Maar die haard haalt z'n lucht vooral uit het dichtstbijzijnde gatenpaar. Daardoor onderbreek je in dat stuk de luchtstroom overdwars.

 9. #9
  Niet toevallig een kapotte waterleiding of afvoer?

 10. #10
  Condensatie onstaat wanneer warme lucht in contact komt met een koud oppervlak.
  Kan het zijn dat er lucht uit de verwarmde gebruiksruimte door de kieren van de vloer richting kruipruimte gaat, als de kachel aan is?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top