Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: voor houtdraaiers

 1. #1

  voor houtdraaiers

  Voor wie net met houtdraaien begint en zenuwachtig wat van z'n skew.... hier een nieuw instructiefilmpje van één van de aardigste houtdraaiers!
  zoals te doen gebruikelijk weer goed in beeld gebracht en duidelijk uitgelegd...

  http://www.finewoodworking.com/woodt...orking-eletter
  vriendelijke groeten,

  Ronald Kanne


  www.ronaldkanne.nl
  www.dehoutdraaierij.nl

  facebook.com/ronaldkanne

 2. #2
  Dat is zeker een mooi filmpje, thanks!

 3. #3
  Goed en duidelijk uitgelegd. Gewoon veel oefenen met de platte beitel dan gaat het bijna vanzelf.

 4. #4
  Had hem al gezien. Visueel is het duidelijk, en de instructies om happers te vermijden ook, maar zijn (mechanische) uitleg over waarom een happer precies optreedt is volgens mij niet helemaal correct. Het heeft meer met aangrijpingspunten en richtingen van krachten (en positieve feedback) te maken dan met ondersteuning. Maar dat is een detail...

 5. #5
  Volgens mij is dat precies wat hij zegt hoor, Henk. In een correcte beitelpositie wordt de beitel ondersteund door de steun. De kracht van het hout wordt dan via de beitel rechtstreeks op de steun overgebracht. Is je beitelpositie niet correct en is er ruimte dan kan dat niet. Dan zijn er twee mogelijkheden: iets anders neemt de kracht en het moment op (je handen zijn daarvoor het eerst aangewezen), of er gaat iets bewegen. Het lukt je qua kracht moeilijk en qua reactiesnelheid zéker niet om de kracht te leveren. Ergo: je beitel gaat bewegen. Dat is de happer.

 6. #6
  Er wordt mij nu heel wat duidelijk.
  Ik was al van plan om ergens les te gaan nemen, maar nu zeker.
  Eerst even sparen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top