Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Groeten vanuit Zeeland

  Beste forumleden,

  Na een zoektocht op het web naar kennis en info over hout en houtbewerking kwam ik dit forum tegen. Een bron van kennis en afgaande op de eerste posts die ik vandaag gelezen heb vol met aardige en behulpzame mensen. Dus vanmiddag heb ik me aangemeld en zal me hier gelijk maar even voorstellen.

  Mijn naam is Ronald Verhage, 47 jaar en woon in Oost Souburg Zeeland. Vanuit mijn studie ben ik eigenlijk een werktuigbouwer, maar in het dagelijkse leven ben ik een ICT'er die zijn loondienst-dagen tussen de bits en bytes op virtuele servers en databases vul.

  Op zoek naar een leuke hobby in contrast met het werk ben ik een paar jaar geleden begonnen aan de bouw van een CNC-portaalfrees. Van dit projectje heb ik een blog bijgehouden dus voor diegene die geïnteresseerd zijn : http://hobbycnc.vlindervanwalcheren.nl/ (pas op!, wel veel metaal en digitale dingen )

  Nu de machine zo goed als klaar is ben ik op zoek naar een nieuwe hobby waarbij ik de portaalfrees ook daadwerkelijk kan gaan inzetten. Ik heb er al diverse materialen mee verspaand (o.a. kunststof, aluminium, MDF, hout) en ik kom steeds meer tot de conclusie dat het echte hout mijn voorkeur heeft. Het ruikt heerlijk, het leeft en is vergevensgezinder dan metaal. Van MDF heb ik mijn buik al vol (mijn longen ook) en aluminium en kunststof zijn zo "kil".

  Een leuk voorbeeldje wat de machine heeft gemaakt (ik heb alleen maar de digitale tekening gemaakt en het hout en gereedschap ingespannen) is bijv. dit ornamentje in eikenhout.

  IMG_0728 (640x427).jpg

  Om nu gelijk de open deur maar verder in te trappen: dit is geen houtbewerking, maar volledig geautomatiseerd materiaal verspanen.

  Ik loop echter met voldoende ideeën rond waarbij ikzelf de handen aan het hout moet zetten en waar de machine alleen maar gaat ondersteunen. Projecten voldoende, maar.... mijn kennis van hout is wel heel erg mager en daarom hoop ik dat ik af en toe eens een z.g. "facepalm"-vraag in dit forum mag plaatsen.

  Met vriendelijke groet,

  Ronald

 2. #2

 3. #3
  Wauw, gaaf ding!
  En dat houtsnijwerk ziet er mooi uit.
  Op de een of andere manier zie je toch altijd wel of iets machinaal of met de hand gemaakt is.
  Maar jouw freeswerkje ziet er modern uit. Ik vind het erg mooi.

  Groeten, Raymond

 4. #4
  Welkom! Mooi project!
  Wel leuk om te zien dat er meer ICT'ers (net als ik) geïnteresseerd zijn in houtbewerken

 5. #5
  Ben wel te vinden voor zo een integratie van nieuwe technieken in het totale houtpakket. Zo een ornamentje als onderdeel / decoratie van een groter geheel = toppie (lees: zou ik ook wel willen kunnen)

 6. #6
  Welkom!
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rverhag Bekijk Berichten
  ...Om nu gelijk de open deur maar verder in te trappen: dit is geen houtbewerking, maar volledig geautomatiseerd materiaal verspanen.
  ...
  Ach ja, dat is maar net hoe je het bekijkt. Als je dit in het extreme door zou voeren, dan is alleen het gebruik van handgereedschappen ´echt houtbewerking´ en het gebruik van een bovenfrees met een profieltje al uit den boze?
  Ik zou het eerder zo zien: hoe geavanceerder de techniek die je tot je beschikking hebt, hoe hoger de eisen die gesteld worden aan je creativiteit, die wordt dan de bepalende factor
  Je kan nu misschien wel allerlei verbindingen etc. maken die anders pas na heel veel oefening haalbaar zijn, of zelfs onmogelijk.
  Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar wat er allemaal van je CNC opstelling af gaat komen!

 7. #7
  welkom hier en wat leuk om een ander facet van houtbewerking te zien, ook intressant
  GROETJES MOOTJE

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top