Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Excentrische

 1. #1

  Excentrische

  Een excentrische schaal gerealiseerd uit Yellow Pine met een fijne laag notelaar in de midden. Het lijstwerkje in het gat is essenhout. De cirkels zijn in aframosia en eikenhout. De schaal werd met een schuurpapierkorrel 400 gedaan en achteraf met SHELLAWAX afgewerkt. Yellow Pine heeft een mooie tekening maar is heel moeilijk te draaien door zijn grove vezels. Yellow Pine kan heel gevoelig zijn van barstjes. Het is aan te raden om deze houtsoort heel goed te drogen op voorhand zodanig dat het kromtrekken heel wat achterwege kan blijven. De keuze van Yellow Pine was omdat ik een 2-tal redelijke blokken had liggen van een eerder gemaakte trap. Als Belg wil ik heel graag deel uit maken van de Nederlandse Forum en ik zal regelmatig eigen werkjes op plaatsen. Ik ben zelf lid in Belgïe van de Vlaamse Gilde van houtdraaiers. Een eigen website heb ik nog niet, maar ik zal er zo spoedig mogelijk werk van maken. Hopelijk kunnen jullie in Nederland van mijn werkjes genieten zoals ik van jullie Nederlands werkjes geniet.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Mooi,maar hoe krijg je zo iets vr elkaar?

 3. #3
  Rudy, dit zijn 2 helften die aan elkaar gelijmd zijn met een tandvorm in het notenlaagje. Eerst moet je het excentrisch gat draaien door het middelpunt te verplaatsen. Opletten voor de slingerbeweging. daarna boor je de opvulgaten en plaats je de gewenste houtsoorten in. Daarna draai je van de 2 helften het binnenste uit en werk je af met bijvoorbeeld een SHELLAWAX of wat je ook wil. AAn de 2 helften draai je een tand en groef en lijm je ze aan elkaar. Achteraf draai je de buitenkant naar vorm. Het opgelegde lijstje is achteraf opgelijmd. Ik zal deze uitvoering nog met tijd op een website plaatsen, maar dit kan nog een tijdje duren omwille van tijdsgebrek. Hopelijk heb ik u wat raad kunnen geven.

 4. #4
  Grote waardering voor je afwerking en uitvoering.

 5. #5
  Ik voeg nog een 2-tal pdf-bestanden bij voor de mensen die dit eventueel willen namaken.
  Als je en afdruk afdruk maakt, plaats uw printer op ware grootte. Zo heb je geen afwijkingen van een paar mm.
  Let op, 1 bestand is een A4-formaat en het andere is een A3-formaat.
  Succes om het na te maken en vergeet niet uw eindresultaat eens op de forum te plaatsen.
  excentrische pot met bollen A3 formaat.pdf
  excentrische pot met bollen A4 formaat.pdf

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top