Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Vuren tafelblad

 1. #1

  Vuren tafelblad

  Hallo
  ik ben van plan om onze nieuwe meubels zelf te gaan maken ideeen al genoeg. Zit alleen met een vraag een tafelblad kan je dat het beste maken van een dikke balk een 4cm of 2 planken op elkaar lijmen en die nerven tegenover gesteld ?
  Alvast bedankt !

 2. #2
  Balken ! Als je planken over elkaar gaat verlijmen dan komen er teveel spanningen op te staan door het werken in verschillende richtingen. Zeker met vuren want dat werkt als een malle.
  Zoek maar eens op tafelblad en constructie of iets dergelijks, er is al veel over vermeld.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 3. #3
  Ik heb wel eens een vuren werkblad gemaakt voor in een badkamer notabene. Wel heel goed in de verf gezet. Ik ben toen als volgt te werk gegaan. Ik heb balkjes gebruikt van 5 tot 7 cm breed en 3,5 cm dik. Met een verlijmfrees gezorgd dat de verlijmen zijden bekantrecht en goed passen. Uiteraard voor dit freeswerk wel even de jaarringen om en om gelegd.... Vervolgens alles keihard geperst met prof PU bruislijm. Moet wel zeggen dat ik aan dit blad aan een kopse zijde ook een massieve poot van het zelfde bladmateriaal vastgelijmd had. De boel is eigenlijk na 15 jaar nog steeds stabiel. Ok je voelt nu wel de naadjes tussen de balken vanwege de verschillende veranderingen in dikte. Viel me 100% mee dat werken van het vuren op deze wijze.

 4. #4
  Ok hartstikke bedankt, was aal aan het zoeken maar kwam niet op de juiste onderwerpen terecht.

  post wel een foto als die zover is

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top