Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Steigerhout als plafond in de badkamer?

  Hoi forumleden,

  Kan steigerhout gebruikt worden als plafond in een badkamer? De badkamer is tamelijk verlucht maar achter en op de vorige pvc-schroten was er toch enige vorm van schimmel op te merken, dus bij deze vrees ik uiteraard ook opnieuw voor schimmelvorming....

  En hoe onderhevig is steigerhout aan de temperatuurs- en vochtigheidsschommelingen?

  Alvast een prettig weekend allen!

 2. #2
  Die schimmelvorming zal waarschijnlijk ook hier gaan optreden, dat duidt op onvoldoende ventilatie. Dat ga je alleen oplossen met ventilatie.
  Steigerhout zet, in vergelijking met andere houtsoorten, sterk uit in een vochtige omgeving. Je moet daar dus ruimte voor laten in je plafond.
  Zie ook hier.

 3. #3
  Ik zou eerst die tamelijk verlucht aanpakken . best gaan naar goed verlucht.. :-)

  Ale hout werkt onder invloed van vocht, steigerhout is meestal gewoon den, dat zet perfect serieus uit.

  Groene MDF, stroken zagen/laten zagen, freesrandje, verven..

 4. #4
  Danku voor de uitleg, idd wordt er aan de verluchting gewerkt, we gaan er een afzuigtoestel bijplaatsen waar alvoor enkel het raam op kip kon...

  Met nu het idee van steigerhout rond te lopen had ik dit mss graag ook gebruikt om een klein muurtje te accentueren, hoeveel spatie moet er dan gelaten worden aan de kopse kant en de vloer en tussen de zijde van de plank en de muur?

 5. #5
  Wil je dat ruwe vuren nog behandelen met iets?
  Erg veel kans op giftige schimmel sporen als je het niet doet in vochtige ruimtes.
  Kan voor jou misschien erg mooi zijn, maar denk ook aan je gezondheid en de rest van je hout in huis.

 6. #6
  Denk bij een ventilator ook aan de luchtaanvoer. Anders zuigt ie alleen een beetje vacuüm en gebeurt er verder niets.

 7. #7
  Stipe,

  ik zou dat hout niet gebruiken in ene badkamer hoor,

  de ruwe vezels nemen heel snel stof op.
  In een badkamer neemt vocht al het stof mee,
  dat slaat aan , net tegen het plafond, want dat vocht is warm .

  Veel kans dat je binne het jaar dat hout er terug vanaf haalt owv nare geuren.

 8. #8
  Ik heb thuis van een oude paardenstal een badkamer gemaakt. Het plafond bestaat uit eiken balken met daaroverheen grenen planken. Was een heel karwei om ze schoon te krijgen, maar het resultaat mag er wezen.
  Om zelf te zorgen dat er geen schimmel kon ontstaan (waar ik dus wel bang voor was) heb ik bovenop de grenen planken anti-wortel doek gelegd. Daaroverheen heb ik isolatie gelegd. Daarboven zit dus wel gewoon een hilde, dus een plek waar vroeger het stro/hooi voor de beesten lag. Maar jij zou bijvoorbeeld het plafond iets kunnen verlagen, zorgen dat je een goede afzuiging krijgt, dan moet het wel goed gaan.

  Maar, waarom steigerplanken? Er zijn zoveel meer mooie houtsoorten?

 9. #9
  Thanks allemaal voor de nuttige info!

  Ik ben ondertussen dan maar van het idee afgestapt, ik heb een folie over men raam geplaatst waardoor de lichtinval gewijzigd wordt en de pvc schroten toch iets meer toonbaar zijn, nog niet volledig mijn zin, maar volgend op het gezeur over ons budget van mijn welgeliefde wederhelft zal ik het maar zo laten Ik ga wel met het plaatsen van men tegels wat plaats laten zodat ik hem toch nog kan vervangen moest hij later mijn keel uitkomen.

  @wim: u spreekt over luchtaanvoer, is het voldoende een raam op kip te zetten?

  @roeliepoelie: die steigerplanken werden me aangeraden door een speciaalzaak in verouderde houtsoorten, en ze vielen eigenlijk nog tamelijk binnen budget. Uw oplossing van je badkamer lijkt ook wel bijzonder mooi, heb je daar nergens geen fototjes geplaatst?

  Om nog even terug te komen op die accentmuur in de inkomhal, zou ik ook graag zulk een verouderde look creeren, zijn steigerplanken hiervoor dan wel aan te raden, of zijn er betere/mooier alternatieven?

  Thanks !!

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stipe Bekijk Berichten
  @wim: u spreekt over luchtaanvoer, is het voldoende een raam op kip te zetten?
  Voor passieve aanvoer in principe wel maar er moet ook actieve afvoer zijn. Verder helpt het niet als aanvoer en afvoer vlak bij elkaar zitten (bijv. in dezelfde wanden of aanliggende wanden). Bij voorkeur doe je aanvoer en afvoer in tegen over elkaar liggende wanden en bij voorkeur ook nog met een niveau verschil (langste weg creëren). Een raamrooster kan ook afdoende zijn in plaats van het raam open te moeten zetten. Of een rooster in de deur kan ook helpen. Badkamer warm houden scheelt ook in condensvorming maar voorwaarde bij die warmte is wel dat er goed wordt geventileerd anders gaat het nog mis.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top