Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Drijfhout lamp

 1. #1

  Drijfhout lamp

  In de zomer van 2012 ben ik met een maat naar de Noordkaap gereden. Nu is voor de reiziger hier op het forum de Noordkaap de Noordkaap niet en zijn ook wij naar het verste punt van het Europese vaste land gelopen; Knivskjelodden. De weg hier naar toe was machtig mooi en ook zijn we het een en ander aan drijfhout tegen gekomen. Helaas voor mij ligt er geen autoweg langs die route anders waren er wel meerdere planken mee terug gekomen. . Ik heb er vier mee weten terug te nemen. En na een route van ca 7km terug was ik ook wel klaar met die planken eerlijk gezegd.

  SAM_2304.jpg
  Een impressie van het drijfhout.

  Nou dacht ik dat ik een foto had van die vier planken maar dat heb ik niet. In eerste instantie wilde ik van die planken een deur voor een kast maken. Nou is deze kast veranderd in een grotere kast waardoor de deur overbodig werd. Toen hebben de planken een tijd op zolder gestaan en van een had ik vrijwel direct een nieuw doel; een schap voor een hangkastje. Deze dient nog gemaakt te worden. Voor de andere had ik nog niks.

  Toen had ik behoefte aan een nieuwe lamp, en kwam ik op het idee om van een van de planken een tapse achthoekige kap te maken. Zo gezegd, zo gedaan. De bovenkant heb ik afgesloten met een mat plexiglas stukje zodat ik indirect licht krijg. Ik had dus al een deel van de lamp.
  Daarna ben ik een weekend weg geweest naar zee. Bij Wijk aan Zee liep ik tegen een magnefiek stuk biels aan dat de perfect afmeting had en er nog perfecter verweerd uitzag. De voet was dus ook binnen. Nu nog de steel. Deze heb ik hier in de buurt gevonden toen ik naar huis fietste. Ze hadden wat bomen gekapt en ik vond een stuk die zich op splitste in drie takken. Perfect! De kap heb ik op de steel gelijmd.
  Het snoer is een linnen strijkijzer snoer, gevonden via internet.

  Dit is het resultaat, ik ben er zeer tevreden over. De afmetingen van de voet zijn ongeveer 210x175 en de totale hoogte ongeveer 450. Er zit inmiddels ook een schakelaartje op.

  20131225_153505.jpg20131225_220657.jpg20131225_220736.jpg
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 2. #2
  Heel leuk gemaakt.
  Vooral het verhaal erachter is erg leuk.

  Groeten, Raymond

 3. #3
  Leuke lamp! Het snoer vind ik er leuk bij gevonden. Net een scheepstouw in miniatuur.

 4. #4
  Ja, dat wilde ik ook vragen; dat stuk touw is dus het snoer?

  Echt een GEWELDIGE lamp! Ook de 8-hoek heb je behoorlijk uitgedokterd...

 5. #5
  Dank voor de reacties! Het betreft dit snoer http://www.snoerboer.nl/strijkijzers...do-linnen.html Geinige sites overigens als je net een ander snoertje wilt . Achthoek viel mee, eerst een proef uit rest gemaakt aangezien ik maar een kans had. De andere planken waren niet zo mooi recht en vlak .
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 6. #6
  Ok, thanks, super! Dat ga ik vast nog wel`s ergens voor gebruiken!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top