Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
 1. #1

  Erika 85 of Axminster Hobby TS-250

  Hallo,

  Ook ik ben nieuw op dit forum en zit met een vraag. Ik heb ondertussen al een 8 tal jaar een Dewalt D27107 waar ik zeer veel plezier aan heb gehad, maar nu begin ik mij toch te ergeren dat ik die zaag telkens weer moet omdraaien, soms wel 10 keer op een avond (ik werk vooral 's avonds, een uit de hand gelopen hobby). Ook is de afmeting van de zaagtafel wat aan de kleine kant.
  Nu heb ik mij een DWS780 trek afkortzaag aangeschaft en wil mijn D27107 vervangen. Mijn eerste gedacht was een Erika 85 maar door rond te snuffelen op dit forum ben ik ook de Axminster Hobby TS-250 tegengekomen. Natuurlijk wel een groot prijsverschil.
  Nu is mijn vraag;
  Wat zijn de grootste verschillen buiten de trekfunctie bij Mafell? En is het prijsverschil te rechtvaardigen?
  Occasioneel moet ik dit toestel op verplaatsing meenemen. Ik gebruik mijn zaag zowel voor fijn meubelwerk als voor buitenconstructies.

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
  Jo

 2. #2
  Ik kan niet oordelen of die trekfunctie dat verschil waard is. 400 versus 1900 euro is natuurlijk wel een gigantisch verschil als je het voor alleen die trekfunctie doet.
  Vergeet daarom niet dat die Erika meer kwaliteiten heeft qua precisie, uitbreidmogelijkheden etc. dan de Axminster.
  Maar.... Ik heb op mijn CS70 trekfunctie en gebruik het wel veel. Ideale functie bij afkorten :Y .

 3. #3
  Ik heb tweedehands een Mafell Erika 85 gekocht en ik ben daar heel tevreden mee, rondje nameten leverde op dat alles haaks en recht is. Mocht iets niet recht of haaks zijn, dan is het bij te stellen en ten slotte staat de zaag als een huis. Ik woon nogal klein en sta zodoende in het washok te klussen en gebruik daarom de Mafell ook als werkbank en dat gaat erg goed. Dat had ik niet verwacht van een verplaatsbare zaag! En wat Okke aanhaalt is ook belangrijk; er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de zaagtafel uit te breiden.
  Echter het heeft wel zijn prijs, gezien de kwaliteit die in elk onderdeel terug is te vinden, vindt de een dit volledig terecht en de ander te duur en die afweging kun je alleen zelf maken.

 4. #4
  Of ik nu fijn werk maak of een ruwe buitenconstructie, precisie staat bij mij voorop en daar geef ik graag wat meer geld aan uit. En ik heb nog nooit een negatieve reactie gevonden over de Erika.
  Langs de andere kant is er blijkbaar weinig geweten over de precisie van de TS-250.

  Mijn keuze zal dus afhangen van de (al dan niet) nog komende reacties.
  Dus voorlopig Erika-TS250: 2-0

 5. #5
  Nou... Wat denk het meest belangrijke bij de keuze is "heb je zoveel geld over voor een zaagtafel?".
  Je stelt namelijk een vraag vergelijkbaar met "wat rijdt fijner, een Rolls Royce of een Volkswagen Golf?" (let op, ik beweer niet dat de Erika een RR is of de Axmin. een Golf ).
  Antwoord lijkt mij dan duidelijk 100 mensen zeggen, doe mij die Rolls en 2 kiezen de Golf.

  Als je er vervolgens bij stelt, maar heb je ook 2 ton over in je portomonnee voor een auto. Wordt het ineens heel anders.
  Kortom, vind je 2K voor een zaagtafel het geld waard? Zo ja, niet twijfelen en die Erika kopen. Er gaat je dan echt niemand overtuigen dat de Axminster een betere aankoop is.
  Als je in je achterhoofd denkt "maar ik koop liever de Axminster en ga voor de rest een week op vakantie, die 0,04mm offset van de Axminster schaaf ik er wel af", zal niemand je zo gek krijgen om 2K uit te geven aan een zaagtafel :P .

  Als je nu qua prijs vergelijkbaar, 2 apparaten naast elkaar zet, dan kan je nog vrij objectief de voors en tegens tegenelkaar afwegen. Dat is hier echt niet te doen.

  En mijn onderbuik gevoel? Die zegt dat je je keuze al gemaakt hebt en over een paar dagen ons jaloers maakt met een ontzettend mooie Mafell

 6. #6
  De Axminster is pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar, er zal dus nog niet zoveel over te vinden zijn. Het kleinere broertje, de TS-200, wordt iig positief beoordeeld.

  Als je op verplaatsing gaat lijkt het gewicht mij ook nog wel belangrijk.

 7. #7
  Bedankt voor jullie reacties,
  @okke
  Dat buikgevoel zal ik dan toch maar volgen, is sterker dan mijzelf
  Nu alleen nog kijken waar ik hem moet bestellen, bij ons in de verste verte geen dealer te vinden, dus waarschijnlijk online.

 8. #8
  Waar woon je dan?

 9. #9
  België, Limburg in de buurt van Hasselt.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Izegem, België
  Berichten
  607
  De enigste 'dealer' (importeur) uit ons landje waar ik weet van heb:

  http://www.capellemanmachines.be/axm...gsmachines.htm

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top