Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 17
 1. #1

  Dewalt DW125 Radiaalzaag

  Goedemorgen,

  Ik maak als hobby steigerhouten meubelen en ben opzoek naar een goede radiaal zaag. Nou vond ik een Dewalt DW 125 radiaalzaag uit 1985.

  Mijn eerste gedachte was meteen dat is wel erg oud maar omdat mijn kennis van gereedschap niet groot is was ik benieuwd of 1 van jullie mij advies kan geven?

  Alvast bedankt.

 2. #2
  Goedenmorgen,

  Is het de bedoeling om af te korten én te schulpen of ga je de zaag alleen gebruiken om af te korten ?
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 3. #3
  Ik wil het liefst beide er mee doen.

 4. #4
  De ouderdom speelt geen rol bij machines, het leven dat ze achter de rug hebben wel. Soms vind je machines van 20 jaar oud met amper gebruikssporen erop, dat zijn de toppers
  Meestal is het andersom, een machine van 5 jaar oud maar afgeragd tot het gaatje, daar is dan serieus werk aan.

  Je kan alleen ter plaatse zien in welke categorie de machine valt, zit er voelbaar speling op zaagas of looprollen dan weet je het wel. Draait de motor met of zonder bijgeluiden, werkt de originele schakelaar? of zit er al een ander type op? Allemaal punten die je zorgvuldig moet nalopen alvorens een tweedehands exemplaar te kopen.

  Ben je technisch onderlegd en heb je ervaring met werken aan machines dan kan je koopjes doen. Wat de meeste mensen dan laten staan omwille van mankementen koop je voor een klein prijsje en je brengt de machine terug in orde. Maar bezint eer je begint, overschat je kunnen niet of het loopt uit de hand. Dit houd in dat je de machine bij aankoop terdege naziet op alle mogelijke euvels. Houd altijd in gedachte dat zoiets nooit meevalt maar altijd tegenslaat Maw. de herstelkosten vallen altijd hoger uit dan geraamd, bouw dus een flinke marge in (druk de aankoopprijs). Lagers en dergelijke kosten bijna niks, alleen, je moet wel het gereedschap hebben om ze te vervangen natuurlijk.


  Mvg,

  André

 5. #5
  Top advies André, bedankt!

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2013
  Locatie
  Stad Groningen
  Berichten
  732
  Ik vind deze te mooi
  Wil bijna een oldtimer verzameling!
  sucses met je aankoop
  mbc11.jpg

 7. #7
  Persoonlijk vind ik schulpen op zo'n zaag wel behelpen, ik heb z'n grotere broertje. Er is veel verstelbaar,dus ook de kans op veel plaatsen speling. Kijken en voelen of er op de lagers speling zit, het blad niet slingert en als het blad scherp is, de zaagsnede bekijken
  sometimes you just need a bigger hammer

 8. #8
  Ik heb zo'n amf dewalt 9 inch uit 1956. Twee nieuwe lagertjes op de zaagas en nieuw zaagblad, zaagt zeer nauwkeurig, ik gebruik hem zowel om af te korten als om te frezen en met een orgineel dadoblad om groeven te maken. Voor langszagen heb ik hem nooit gebruikt, maar het lijkt mij met een geschikt zaagblad ook geen probleem.

 9. #9
  Bedankt voor de reacties!
  Het gaat om deze machine http://link.marktplaats.nl/774252278 Maar wat ik me afvraag is dat ik geen zaag snede in het tafel blad zie als hij overdwars gaat zagen.. Ik wil hem gebruiken om planken ook dwars over door te kunnen zagen wat volgens mij schulpen heet. Werkt dit apparaat daar wel goed voor?

  Wederom bedankt voor alle adviezen!

 10. #10
  Met schulpen zet je de zaag op een plek, je beweegt het hout , niet het zaagblad. Als je het zaagblad net het tafelblad niet laat raken, kan je gewoon schulpen.Anders kan je een plaatje triplex op het blad leggen en daar de zaag in laten lopen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top