Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Cryptex

 1. #1

  Cryptex

  Mijn eerste draaiwerkje dat meer is dan een poging tot een bekertje of kaarsenhouder, maar echt iets functioneel.

  Om mijn vrouw wat te plagen met haar verjaardag komende week, besloot ik een cryptex te maken uit stukjes hout die ik nog liggen had. Ideaal om wat te oefenen op nauwkeurig draaien (wel stukken makkelijker met mijn metaaldraaibank).

  Het resultaat vind ik persoonlijk best aardig gelukt, alleen jammer dat ik nogal voorspelbaar ben blijkbaar, want op zo'n 10 seconden had mijn vrouw hem al opengehaald... De ringen en de buitenste cilinder zijn kersenhout uit eigen tuin, de afsluitring en binnencilinder zijn Es, reststukjes van de salontafel in wording. De dop aan de zijkant is dan weer Azobe dat ik nog liggen had.

  Ohja, de pinnetjes van het slotgedeelte zijn tandenstokers

  De letters heb ik eenvoudig met papier en plakband gemaakt, dat maakt het makkelijk om ze te verwijderen en te herplaatsen om hem nog eens te kunnen hergebruiken bij andere jarigen in de familie :-) (het hout eronder is gemarkeerd zodat je hem nog open krijgt moest je de letters misplaatsen )

  Mijn excuses nog voor de slechte kwaliteit van foto's, maar voorlopig moest het even met de oude iphone...
 2. #2
  Leuk gedaan. Bij de volgende de letters snijden?

 3. #3
  Gaaaaaaaffff!!!! Ik heb ooit een kopstudie gedaan over cryptografie bij de TUD. De cryptex kwam binnen de eerste uur van de studie al langs als voorbeeld hoelang cryptografie bestaat. Ik hoop er ooit nog eens eentje te vinden op een vlooienmarkt oid. Heb je ook foto's van het proces hoe je 'm gemaakt hebt?

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck Bekijk Berichten
  Leuk gedaan. Bij de volgende de letters snijden?
  Kan ik bij deze alsnog doen, maar dan is het woord vast. Op deze manier kan ik af en toe het woord veranderen om mensen te plagen :-D

  Verder heb ik geen foto's zuma, maar deze heer op youtube was mijn voorbeeld voor de details:
  http://www.youtube.com/watch?v=1vkoDyKEyLA

 5. #5

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top