Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23
 1. #1

  Pachtig tropisch hout in Duitsland

  Meestal loop ik zaterdagmorgen even binnen bij Haijo van de houtzagerij in Akkrum en altijd gaan de gesprekken over... hout. Ook Haijo is een echte houtman en attendeerde me op de site van Treemex in Duitsland. Prachtige en enorme stukken bubbinga en sapeli; een paar foto's plaats ik hier, maar op de site zelf nog veel meer. Op de laatste foto ebben hout.

  jaap

  be235783e12829995cf94ac8e89a133c.jpg

  8a72a947ec3a1cad6461f81adfa418e6.jpg

  7dc36de57c5253e66a76b07aeab11827.jpg

 2. #2
  Pure houtporno!

  Schitterende foto's en prachtig hout, hoewel me bij het bekijken van die stukken eens machtige bomen een weemoedig gevoel bekruipt. Hoeveel zijn er nog over en moeten we die dan niet laten staan? Erg dubbel ook, want ik zou wel dolblij zijn met zo'n mooi breed stuk bubinga....

  Ik troost me met de gedachte dat die Duitsers vast wel bewust bezig zijn daar in afrika

  Mooi plaatjes Jaap, dank!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 3. #3
  Tja, als ik zoek op 'greenpeace treemex' vind ik toch heel wat indicaties die me meer dan een weemoedig gevoel geven. Ik geloof niet dat je je met die gedachte kunt troosten.
  Laatst gewijzigd door Jurriaan; 03-02-14 om 17:00.

 4. #4
  zo'n mastodonten zouden eigenlijk enkel gekapt mogen worden als ze ongeneeslijk ziek zijn of al dood.
  Wel erg mooie stukken, maar totaal onverantwoord als ze levend gekapt zijn wat mij betreft.

 5. #5
  treemex is een groot bedrijf! ik heb daar al eens twee karretjes vol Pao rosa weg gehaald. was erg leuk om daar rond te kijken.
  ik had helaas geen fototoestel mee....

 6. #6
  Athanor
  Guest
  Er overvalt mij ook een gevoel van weemoed, enerzijds een diep verlangen naar prachtig hout om daar fraaie dingen mee te maken en anderzijds de verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze bijzondere planeet. Zoals Wubbo Ockels zojuist in nieuwsuur zei: "voel je een verantwoordelijk bestuurder van ons ruimteschip Aarde"!

  Overigens vind ik die foto met de vrouw bij de stam van uitermate koloniale symboliek: de overwinnaar/overheerser met (zijn) buit. Vroeger was het vaak een zojuist geschoten Olifant of Neushoorn

  (Jaap, dit doet niets af aan je eerder beargumenteerde superieuriteit die we als goed verdienende westerlingen kunnen hebben tegenover de mensen die een moeizaam bestaan hebben temidden van de door ons begeerde regenwouden, is bedoelt als zelfreflectie)


  Fons

 7. #7
  Tja Fons, een beetje een stokpaardje natuurlijk. Wij halen onze boden leeg, doden koeien, schapen en kippen als ze te eten zijn, maaien allerlei gewassen om als we ze nodig hebben. Zo pompen de Arabieren olie uit de grond voor hun economische vrijheid en kappen arme Afrikanen bomen omdat die wij graag willen hebben. Gelukkig mag er bijna uit geen enkel land geen stammen meer geëxporteerd worden, maar wordt het hout lokaal verwerkt tot halffabrikaten, zodat er lokaal wat aan de toegevoegde waarde verdiend wordt. En zo hoort het ook. Ik heb dan ook moeite met onze westerse wegwerpmaatschappij, die in een enorm tempo goederen en verpakkingsmateriaal verslindt en die tegenwoordig on masse buiten kachels aanzet en daar hout of gas verstookt ipv een trui of jas aan te doen. Ik geloof niet zo dat de mens verantwoordelijk is voor de gemeende opwarming van de aarde ( de laatste 11 jaar is de temperatuur overigens niet gestegen) maar ik zal ook niet buiten een kachel aandoen. Zo ga je m.i. niet met grondstoffen om. Maar let wel. dat laatste is een persoonlijk noot, dat hoeft niemand zich persoonlijk aan te trekken.

  Laat onverlet dat het prachtig hout is, wat mensen doet besluiten om bij een ambachtelijke meubelmaker wat te bestellen en dat misschien wel generaties gaan koesteren.


  jaap
  Laatst gewijzigd door jaap; 03-02-14 om 19:36.

 8. #8
  Athanor
  Guest
  Zo er nog eens bij stilstaand ben ik eigenlijk toch wel weer blij met de de door mij zo verfoeide steigerplankenmanie hoewel waarschijnlijk niet echt duurzaam, maar de bossen in Finland zijn momenteel nog niet uit te putten lijkt me.


  Fons

 9. #9
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Athanor Bekijk Berichten
  Zo er nog eens bij stilstaand ben ik eigenlijk toch wel weer blij met de de door mij zo verfoeide steigerplankenmanie hoewel waarschijnlijk niet echt duurzaam, maar de bossen in Finland zijn momenteel nog niet uit te putten lijkt me.


  Fons
  "I may be left handed but I am always right"

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302
  Dat zijn geen bomen maar monumenten en daar blijf je af. Mijn grootouders waren kolonialen in de Congo en daar heb ik genoeg lugubere souvenirs van.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top