Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jan 2014
  Locatie
  Pied de Borne, 48800
  Berichten
  2

  Kitty draaibank om zeep gedraaid in de cevennes

  Hoi,

  Ik woon in de franse cevennes en ben hier professioneel draaier geworden, er is immers geen ander werk in deze regio ;-)

  Nu heb ik door de aankoop van een nieuwe oneway chuck mijn as beschadigd (M14) van mijn kitty draaibank. Door de vibraties zijn de tanden van de schroefdraad thv de toppen gebroken en geplooid.
  IS het te doen om een nieuwe as te laten draaien ? Is dit duur ?
  Zou ik een grotere as kunnen laten maken in de behuizing ?
  Toevallig nog iemand zo'n as liggen ?


  alvast bedankt voor de goede raad ...
  Tim

 2. #2
  Een beetje handige draaier draait zo'n as voor relatief weinig geld. ik was voor een as voor mijn lintzaag van 50 cm lang, 47 mm grootste doorsnede met M24x3 schroefdraad aan de ene kant, 2 stukken M50x1 fijne schroefdraad en een schuin verlopend stuk minder dan 200 euro kwijt (incl. materiaal 42CrMo4).

  Let wel, een draaibank met M14 is wel een heel erg lichtgewicht model. Meer dan mueslischaaltjes zou ik daar niet op draaien; het is minder dan de helft van M33 wat normaal is.

 3. #3
  M14 zou je zelf nog kunnen draadsnijden, als je de goede pitch hebt. Maar m14 is wel erg klein.

 4. #4
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jan 2014
  Locatie
  Pied de Borne, 48800
  Berichten
  2
  Ik heb inmiddels via een extra moer en bout de schroefdraad weer "opgekuist". De chuck er weer op gedraaid en nu steviger vast gezet. Totdat die weer begint te vibreren natuurlijk. Het was op een vers gezaagd stuk pruimenkernhout ... ik begrijp uit jullie reactie dat dit wat te massief kan zijn.
  Mijn draaiwerken zijn idd vooral klein, specialisatie: suikerpotjes met een deksel. Daar voldoet de M14 nog net voor.
  Ondertussen wil ik overstappen naar een zwaardere draaibank waar ik grote schalen mee kan draaien. Iemand een suggestie ?

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top