Even voorstellen

Vigier

Nieuw lid
13 jan 2024
15
6
Naarden
Hi,

ik kwam woodworking regelmatig tegen bij zoekresultaten, tijdje terug toch maar eens geregistreerd. Ik denk dat ik ergens rond mijn 10e mijn eerste knutselwerkje met hout begon, destijds omdat ik iets in een bepaalde vorm nodig had voor een groot Lego bouwwerk. Heb altijd een zwak voor hout gehouden en door de jaren heen diverse luidsprekers gebouwd. Uiteindelijk had ik alleen op mijn toilet geen luidsprekers, verder in elke kamer. Daarna verhuizen (samenwonen), kinderen, en zijn de meeste luidsprekers weg. Nog enkele paren bewaard.

Toen we samen een huis gingen kopen was het duidelijk dat ik een schuurtje wilde hebben om te klussen. Dat werd een ongeïsoleerd hokje van 2.3x3.3m, wat betekende dat als ik wilde klussen, eigenlijk alles naar buiten moest, of ik zelf ongeveer klem stond. In de afgelopen jaren een kast voor onder de trap gemaakt, een drievoudig verstelbaar klimrek met glijbaan voor de kids voor binnen en nog wat ander spul.
Blijkbaar loop ik intussen al een paar jaar te zuchten dat ik graag wat meer ruimte wil om te klussen en vroeg mijn vrouw waarom we dan niet gewoon een schuur daarvoor in de achtertuin zouden bouwen... Uhm, ja graag!
De planning is dat deze in juni gebouwd gaat worden (ongeveer 4x6 meter buitenmaat, betonnen vloer, houten wanden, geïsoleerd) en ik dus ergens in juli in een wat ruimer jasje kan gaan knutselen. De eerste bouwwerken die ik daarin wil gaan maken zullen vooral de inrichting betreffen: werkbank, rekken, dat soort dingen. En als alles er dan staat, dan komen er nog wat hulpstukken (sledes) en dergelijke bij en wil ik nog wat ladekastjes gaan maken, nieuw bed voor mijn dochter, een kledingrek en wellicht toch weer wat nieuwe luidsprekers.

Mijn mooiste bouwwerk? Dat moet ongetwijfeld een setje luidsprekers zijn geweest.
Mijn leukste bouwwerk? Het klimrek voor mijn kids denk ik.
Mijn grootste misser? Dat was een set luidsprekers van 140cm hoog, opgebouwd uit lagen MDF die in vorm waren gezaagd en op elkaar gelijmd. Buitenzijde had ik in vorm gestuurd en de kolossen stonden een tijdje onafgewerkt in de woonkamer tot ik er weer tijd voor had. Wisselende temperaturen, wisselende luchtvochtigheid en na een jaar zaten er horizontale scheuren in. Ik kon wel janken. Uiteindelijk heb ik er een jaar of 2 later afscheid van kunnen nemen toen ik ging verhuizen. 300kg MDF naar de stort gebracht :'(

Maar goed, niet getreurd, nu is het intussen 17 jaar later en zoals gezegd vanaf deze zomer hopelijk een prettige ruimte om te gaan knutselen!
Nog wat overige details: ik ben 44 jaar oud en woon in Naarden. Ik hoop veel van jullie te kunnen leren en zou het leuk vinden als ik ook zelf wat kan bijdragen.
 
  • Leuk
Waarderingen: mink en Rdl

ZotVanHout

Oud hout
8 jan 2016
7.237
1.989
Klein-Brabant, Vlaanderen
dat is een ruime inkomstrede
welkom !
Blijkbaar loop ik intussen al een paar jaar te zuchten dat ik graag wat meer ruimte wil om te klussen en vroeg mijn vrouw waarom we dan niet gewoon een schuur daarvoor in de achtertuin zouden bouwen... Uhm, ja graag!
De planning is dat deze in juni gebouwd gaat worden (ongeveer 4x6 meter buitenmaat, betonnen vloer, houten wanden, geïsoleerd)
let je er op dat de betonnen vloer kleiner is dan de (houten ?) buitenzijde van het schuurtje ?
 

Vigier

Nieuw lid
13 jan 2024
15
6
Naarden
Ik moest ver terug zoeken voordat ik de foto's kon vinden, maar hier enkele foto's van het project van destijds. Foto's dateren van januari 2007 zie ik.

En voor wat betreft de schuur: ik zou zeker graag groter willen dan 4x6 meter, maar helaas vinden zowel de tuin zelf, mijn vrouw als de gemeente dat geen goed idee haha!
De opbouw van de schuur is helemaal hout op een betonnen vloer met vlechtwerk en grondpalen. Of het beton kleiner wordt weet ik niet precies, dat laat ik doen door lieden wiens vak het is.
 

Bijlagen

  • Hpim0295_Cut.jpg
    Hpim0295_Cut.jpg
    157,6 KB · Weergaven: 15
  • Hpim0296_Cut.jpg
    Hpim0296_Cut.jpg
    171 KB · Weergaven: 15
  • Hpim0297_Cut.jpg
    Hpim0297_Cut.jpg
    198,2 KB · Weergaven: 15

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.