welke wielen onder mijn zware werkbank?

Bertislief

Actieve deelnemer
19 aug 2020
63
14
Deze heb ik laatst gekocht voor de werkbank die ik nu aan het bouwen ben.

Ze zitten er nog niet onder, maar kwaliteit is prima! Mooi degelijk, zwaar.

Ik heb bewust voor 4 zwenkwielen gekozen zodat het manouvreren wat makkelijker wordt.

De werkbank- hefwielen die aan de zijkant zitten leek mij lastig. Zitten altijd in de weg was ik bang voor. En als ik op mijn teenslippertjes aan het klussen ben (ja ja, niet arbowaardig, ik weet het. Echter privé) ga ik me daar aan stoten.

Hahaha
 

boobinga

Actieve deelnemer
20 apr 2018
64
14
de verre zuiden
zijn die schroefjes voldoende om een zware werkbank aan de zijkant van de poten zo vast te krijgen op de wieltjes? ik bedoel, de wiel zit niet onder de poot maar aan de zijkant van de poot, toch?
 

hdv

Post veel
24 nov 2019
831
437
Noord-Veluwe
@ZotVanHout Ik weet niet of je ze al besteld hebt, maar bij Dictum kun je ze voor minder krijgen (€ 59,-). Goed spul altijd daar, dus over de kwaliteit hoef je geen twijfels te hebben. Zie deze webpagina voor meer info.
 
  • Geweldig
Waarderingen: ZotVanHout

workingwithwood

Actieve deelnemer
22 okt 2008
534
87
Stiens
Waar zou ik de stelvoeten die ik in dit filmpje op ongeveer 0:40 min zie, kunnen vinden op een Nederlandse website? Al heb ik maar een correcte naam voor die dingen.

Wat mij er aan bevalt is dat ze naast de voet zitten, zodat je ze goed kunt instellen (van boven af) maar niet te ver van de voet af zodat je geen groot moment creëert.
 

workingwithwood

Actieve deelnemer
22 okt 2008
534
87
Stiens
Stelvoet zijwand montage
Bedankt, zo kom ik er wel.

Zag dat er varianten zijn die op 4 schroeven 'hangen'. Bij een betere oplossing is de bevestigingsplaat L-vormig zodat de onderkant van de poot echt af steunt. De schroeven aan de zijde dienen dan als bevestiging en om een beetje moment op te vangen, niet om de verticale krachten (dwars op de schroef) op te vangen. De schroeven worden meer in de lengte richting belast wil ik daarmee zeggen.

Het is ook maar net hoe je de werkbank van plan bent te belasten natuurlijk.

Naar mijn smaak:
- niet zo goed maar goedkoper.
- beter.
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.