Vraag over lintzaag bladgeleiders

KlasseKlus

Actieve deelnemer
18 aug 2016
85
7
Midden-Drenthe
Hallo,

Ik heb een hobbylintzaagje van de Lidl. De bladgeleiders bestaan uit een haaks geplaatst lager en de zijgeleiders zijn metalen staafjes.

Omdat ik in de eerste maanden van het gebruik met het fabriekblad heb gewerkt en nog niet wist dat je voor dikker materiaal een ander blad nodig hebt, is (door overbelasting?) het lager van onderste bladgeleider uitgesleten/half verbrand/stroef. Dat draait niet meer zo lekker. Het lager zit met een popnagel vast zo te zien dus die kan ik niet zo makkelijk vervangen. De bovenste geleider doet het nog prima, daarom dacht ik erover de twee lagers om te wisselen.

Dan mijn vraag: wat is de belangrijkste geleider op een lintzaag, de onderste of de bovenste? Oftewel, is het zinvol om ze eerst om te wisselen (Als tijdelijke oplossing totdat ik het lager vervangen heb)?
 

O Peatey

Moderator
29 mrt 2010
2.281
147
Enkhuizen
In de regel zijn ze daar heel gemakkelijk in. Melden in de winkel, terug sturen en je krijgt een nieuwe. Heb ik met mijn eerste zaagtafeltje gehad.
 

KlasseKlus

Actieve deelnemer
18 aug 2016
85
7
Midden-Drenthe
Ik heb al even contact gehad met de klantenservice en ik heb idd 3 jaar garantie.

Maar, terug naar mijn oorspronkelijke vraag, is een van de geleiders "belangrijker" dan de andere? Welke wordt tijdens het zagen meer in actie gebracht?
 

The Boktor

Uitgevreten hout
2 mrt 2016
1.535
254
De bovenste is belangrijker. Die heeft meer actie. Dit nav het feit dat sommige (oude) lintzagen niet eens een ondergeleiding hebben.
Ik zou er zeker voor kiezen om beide in orde te hebben.
 
Laatst bewerkt:

KlasseKlus

Actieve deelnemer
18 aug 2016
85
7
Midden-Drenthe
De bovenste is belangrijker. Die heeft meer actie. Dit nav het feit dat sommige 9oude) lintzagen niet eens een ondergeleiding hebben.
Ik zou er zeker voor kiezen om beide in orde te hebben.
Ok thanks, dan laat ik ze lekker zo zitten totdat de onderste vervangen wordt.
Dank voor jullie reacties!
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.